is een rechtsbijstandverzekering wettelijk verplicht

Is een rechtsbijstandverzekering wettelijk verplicht?

Dat is simpel: nee, u bent niet verplicht een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Maar hij beschermt u wel tegen peperdure rekeningen van een advocaat, mocht u ooit eens juridische hulp nodig hebben.

Waarom is de rechtsbijstandverzekering niet verplicht?

Vroeger kregen mensen juridische hulp van de staat en konden arbeiders terecht bij vakbonden. Tegenwoordig is dat vangnet is een stuk minder. Kosten voor een advocaat zijn dus voor uw eigen rekening, als onverwacht in een nare situatie terechtkomt. Veel mensen denken: ik zoek geen problemen, ik heb geen juridische hulp nodig. Maar iedereen die zich in de maatschappij beweegt, kan jammer genoeg in een conflict terechtkomen. Ongevraagd of niet.

Niet verplicht, dus ik pas

Prima. Maar mocht een conflict uitlopen op een rechtszaak, dan is de keuze voor een advocaat nog steeds uw eigen keuze. Met het verschil dat wij de kosten daarvan betalen als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Nog aantrekkelijker voor uw portemonnee wordt het als u zelf de modules uitzoekt, die u goed kunt gebruiken. Bijvoorbeeld wel Consument, Wonen en Inkomen, maar niet Ongeval. Of juist wel Ongeval, maar niet Familie & Vermogen. Dat weet u zelf het beste.

Meer weten over rechtsbijstandverzekeringen

we all benefit