phishing of skimming en rechtsbijstandverzekering

Bij phishing of skimming, ben ik mijn geld kwijt?

In veel gevallen niet. Meestal stort de bank het gestolen bedrag terug. Maar als de bank met de vinger naar u wijst, komt de InShared Rechtsbijstandverzekering voor u op.

Wat is skimming?

Het kopiëren van bankpasgegevens door criminelen met behulp van apparatuur komt helaas veel voor. Dit gebeurde bijvoorbeeld vaak bij treinkaartautomaten van de NS . De pincode ontfutselen ze door mini-cameraatjes te plaatsen of door gewoon over de schouder mee te kijken als u pint. Het kan dan voorkomen dat er op een ander tijdstip, op een andere plaats, geld van uw rekening wordt gehaald. Zelfs twee jaar later nog, aan de andere kant van de wereld.

Wat is phishing?

Phishing is inbreken op uw computer. Criminelen sturen mails die van uw eigen bank lijken te komen. Ze hopen dan dat u inlogt op een valse website en uw bankgegevens achterlaat. Dat heeft soms grote gevolgen, tot aan identiteitsfraude aan toe. Zelfs de oplettende, ervaren computergebruiker kan hier slachtoffer van worden. Want de technisch aangelegde boeven staan niet stil. Zij ontwikkelen ook varianten op phishing, zoals pharming, waarbij u niet doorheeft dat het webadres vals is.

Wat doet InShared dan precies?

Vaak compenseren banken de schade. Keurig geregeld. Maar het komt ook voor dat zij de schuld bij u leggen. En u verwijten dat u onzorgvuldig heeft gehandeld. Heeft u in zo’n geval een rechtsbijstandverzekering? Dan is het tijd voor InShared om voor u in de bres te springen.

Meer weten over rechtsbijstandverzekeringen

we all benefit