Deze scooters vinden dieven het mooist

Laatst gewijzigd op: 2 juni 2019

Het gaat sneller dan een fiets en voelt vrijer dan een auto. Er zijn redenen genoeg om een scooter te kopen. Maar er is wel één nadeel: scooters worden ontzettend vaak gestolen.

Deze scooters vinden dieven het mooist

Helaas is het droomcadeau van veel 16-jarigen een populair doelwit voor dieven, daarom is een scooterverzekering ook zo belangrijk. Deze merken worden vooral vaak gestolen: De bekendste scooter van dit merk wordt in de volksmond Vespa genoemd. In bijna alle kleuren zijn ze te koop, van babyblauw tot schreeuwend rood. En ze zijn erg geliefd onder tieners. Alleen lijkt dit hippe vervoermiddel niet meer veilig in het wild. In 2015 werd namelijk 1 op de 35 Piaggio scooters gestolen!

Peugeot scooters zijn populair

De scooters van Peugeot zijn steeds populairder onder dieven. Het aantal gestolen exemplaren steeg in 2015 met 4,1%. De kans is nu 1 op de 73 dat uw Peugeot scooter er niet meer staat als u een restaurant uitstapt. Een goed slot is daarom geen overbodige luxe. En een tweede slot ook niet. Scooters van het merk Tomos hebben een hele bekende stijl, misschien zijn ze daarom in trek bij dieven. Heeft u een Tomos scooter? Dan is de kans 1 op de 59 dat uw scooter wordt gestolen. Extra opletten dus! Dit Taiwanese merk hoort in het rijtje thuis. In 2015 werden er 10% meer Kymco scooters gestolen dan in het jaar daarvoor. 1 op de 95 scooters bleef niet in de garage, voor het huis of aan een paal staan.

Diefstal van uw scooter voorkomen

Scooters zijn aantrekkelijk voor dieven. Gelukkig is het afgelopen jaar het aantal gestolen brommers en scooters in Nederland met 10% gedaald. Volgens de Stichting Aanpak Voortuigcriminaliteit komt dat doordat er op steeds meer plekken rekken zijn waar mensen hun brommer of scooter aan vast kunnen maken. Zo wordt het boeven lastiger gemaakt om hem mee te nemen. Bij InShared hebben wij er alle vertrouwen in dat u uw tweewieler altijd vastzet met een ART-categorie 3 slot aan de ‘vaste wereld’, zoals een paal, hek of rek. In onze voorwaarden kunt u lezen dat u alleen dan bij diefstal geld van ons krijgt. Voorkomen is immers beter dan genezen nietwaar? En dus willen we zeker weten dat u er alles aan gedaan heeft om uw tweewieler te beschermen tegen diefstal.

Wat voor slimme tips zoekt u?