Scooter­verzekering vergelijken

Beoordeling Scooter­verzekering

Waarom onze Scooterverzekering?

 • Lage premie, top Scooterverzekering
 • Accessoires incl. helm meeverzekerd
 • De Jaarbeloning: we geven geld terug
Ik ben de chatbot. Waar gaat uw vraag over?

Onze scooterverzekeringen vergelijken

Bij InShared kunt u kiezen uit drie scooterverzekeringen. De WA, de Beperkt Casco en de Allrisk scooterverzekering. Met een WA bent u alleen verzekerd voor schade aan anderen en deze is wettelijk verplicht in Nederland. De Allriskverzekering vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Is uw scooter te jong voor alleen WA, maar te oud voor Allrisk? Dan is de Beperkt Casco scooterverzekering ook een optie. Daarmee is onder andere schade door brand, storm en diefstal verzekerd. Vergelijk onze Scooterverzekering met andere verzekeraars en ontdek zelf welke het beste bij u past!

logo inshared
logo ANWB
logo Unive
logo Klaverblad
logo Centraal Beheer
logo AON
Schade aan anderen (WA)
Nieuwwaarde regeling (standaard)
tot 1 jaar
tot 1 jaar
tot 1 jaar
tot 1 jaar
tot 1 jaar
Accessoires (standaard)
tot € 350
tot € 150
Jaarbeloning
Altijd dagelijks opzegbaar
Eenmalige poliskosten
Geen
Ja
Geen
Geen
Geen
Ja

Peildatum 25-04-2022

Onze Scooterverzekeringen

Er zijn 3 manieren om uw scooter bij ons te verzekeren. Kijk hieronder welke verzekering het beste bij u en uw scooter past:

Meest gekozen bij scooters ouder dan 8 jaar

WA-scooterverzekering

Met een WA-scooterverzekering bent u verzekerd voor schade die u aan anderen toebrengt. Deze verzekering is verplicht in ons kikkerlandje.

WA-scooterverzekering
Meest gekozen bij scooters ouder dan 4 jaar, maar jonger dan 8 jaar

Beperkt Casco scooterverzekering

Te oud voor Allrisk, maar te jong voor alleen WA? Dan is de Beperkt Casco scooterverzekering vaak het meest geschikt. Daarmee is onder andere schade door brand, storm en diefstal verzekerd.

Beperkt Casco scooterverzekering
Meest gekozen bij scooters jonger dan 5 jaar

Allrisk scooterverzekering

Wilt u uw scooter op en top verzekeren? Dan is onze Allrisk scooterverzekering misschien iets voor u. Hiermee is bijna alle schade aan uw favoriete voertuig gedekt.

Allrisk scooterverzekering

Waarom onze Scooter­verzekering?

Lage premie, top Scooterverzekering

We houden de premie laag en de kwaliteit van onze Scooterverzekering hoog. Precies waar het om draait. Daarvoor krijgt u bijvoorbeeld:

 • De nieuwwaarde bij onze Beperkt Casco en Allrisk Scooterverzekering als uw scooter total loss of gestolen is, terwijl de scooter jonger dan 1 jaar is en u de 1e eigenaar bent. Of de aanschafwaarde als de scooter jonger is dan 10 jaar en u de scooter korter dan 1 jaar geleden tweedehands gekocht heeft bij een bedrijf dat volgens het register van de Kamer van Koophandel handelt in fietsen en bromfietsen. Of de dagwaarde (maximaal verschil waarde voor en na schade).
 • Schade aan mensen tot € 6,5 miljoen vergoed en aan spullen tot €2,5 miljoen
 • Uw eigen digitale Verzekeringsmap. Meteen iets aanpassen, een schade melden en uitgekeerd krijgen of zelf een verzekering afsluiten. Bij ons gaat alles digitaal en dus supersnel en makkelijk
Accessoires incl. helm meeverzekerd

De accessoires die op uw scooter gemonteerd zijn (zoals een windscherm of sierbeugel), zijn gewoon meeverzekerd met onze Allrisk scooterverzekering. Dat geldt trouwens ook voor uw helm.

Vervangend vervoer bij Allrisk en Beperkt Casco

Heeft u schade aan uw scooter waardoor u niet meer kunt rijden? En u heeft een Allrisk of een Beperkt Casco dekking? Dan krijgt u per schadegeval € 40 om met vervangend vervoer te gaan. Komt u tijdens de reparatie in ieder geval waar u zijn moet.

Elektrische scooters ook welkom

Elektrische scooters en brommers hebben de toekomst. Deze moderne voertuigen kunt u daarom ook gewoon bij ons verzekeren. Wij hebben hiervoor geen aparte verzekering. Wel zo makkelijk, toch?

U mag elke dag opzeggen

Natuurlijk vinden we het jammer als u bij ons weg wilt. Maar daar heeft u dan vast een goede reden voor. Dus kunt u uw Scooterverzekering op elk moment stopzetten. Dan storten we het geld dat u eventueel van ons tegoed heeft, weer terug op uw rekening.

24/7 alarmcentrale bij nood of pech wereldwijd

Is er nood aan de man? Dan kunt ons 24 uur per dag bereiken door naar onze alarmdienst van Eurocross te bellen op +31 (0)71 364 17 62 . Ook vanuit het buitenland.

De Jaarbeloning: we geven geld terug

Blijft er aan het eind van het jaar geld over van de premie die we hebben gereserveerd voor schade? Dan geven we dat weer terug aan u als Jaarbeloning.

Lees meer over de Jaarbeloning

we all benefit

Voorwaarden en informatie­documenten

Hoe kies ik de beste scooterverzekering?

Weet u nog niet welke scooterverzekering het beste bij u past? Dan is een scooterverzekering vergelijken een slim idee. Zo kunt u goed rekening houden met uw persoonlijke situatie en meteen kijken welke verzekering het beste bij u en uw scooter past. Een aantal handige punten om in het achterhoofd te houden bij het vergelijken van een scooterverzekering:

 • Dekking: wat is er wel/niet verzekerd?
 • Service: hoe werkt het als ik schade heb?
 • Beoordeling: wat vinden klanten van de scooterverzekering?
 • Premie: hoe hoog is de premie?
 • Eigen risico: wat moet ik zelf betalen bij schade?
 • Bonus/malus ladder: wat gebeurt met mijn premie als ik schade heb?
 • Waarde van scooter: wat is de dagwaarde van mijn scooter?
 • Risico: hoe groot is de kans dat mijn scooter gestolen wordt of stuk gaat?

Goedkope scooterverzekering vergelijken

Met het vergelijken van een scooterverzekering is het verstandig om niet alleen naar de laagste premie te kijken. Als u uw scooter onverhoopt in de prak rijdt, wilt u natuurlijk ook de beste service en dekking. Zo krijgt u met een Beperkt Casco of Allriskverzekering van InShared € 40 vergoeding voor vervangend vervoer. En waait uw geliefde voertuig om door een flinke stormbui? Dan is de schade met onze Beperkt Casco en Allriskverzekering gewoon gedekt. De premie van een scooterverzekering vergelijken is dus een goed idee, maar staar u hier niet blind op.

Scooterverzekering vergelijken? Dit zijn die van ons

Bij InShared hebben we 3 soorten scooterverzekeringen. De WA, de Beperkt Casco en de Allrisk scooterverzekering. Met een WA bent u alleen verzekerd voor schade aan anderen en deze is wettelijk verplicht in Nederland. De Allriskverzekering vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Is uw scooter te jong voor alleen WA, maar te oud voor Allrisk? Dan is de Beperkt Casco scooterverzekering ook een optie. Daarmee is onder andere schade door brand, storm en diefstal verzekerd. Wilt u uw scooter verzekeren, dan moet u dus eerst een keuze maken tussen deze verzekeringen.

WA-scooterverzekering vergelijken

Wie in Nederland met een scooter de weg op gaat, is verplicht om minimaal een WA-scooterverzekering af te sluiten. Met deze verzekering bent u gedekt voor de schade die u aan anderen toebrengt. Zoals wanneer u een geparkeerde auto nét te laat ziet en hierdoor een kras of deuk ontstaat. Wel zo’n fijn idee om ook hier verzekerd voor te zijn.

All risk scooterverzekering vergelijken

Verdient uw scooter het beste van het beste? Dan is onze Allrisk-scooterverzekering iets voor u. Met deze verzekering is alle schade aan uw eigen scooter verzekerd. Dus ook schade door het omwaaien van uw scooter of door een botsing. Samen met de verplichte WA-scooterverzekering bent u dus verzekerd voor vrijwel alle schade. Goed om te weten: deze verzekering is wel duurder dan alleen WA.

Weet u nog niet of een WA- of Allriskverzekering het beste bij u past? Lees dan meer over de verschillen tussen onze WA- en Allrisk-scooterverzekering .