Wat iedereen wil weten over elektrische scooters

Laatst gewijzigd op: 2 december 2019

Was de e-scooter eerst alleen nog toekomstmuziek, nu maken deze elektrische voertuigen razendsnel hun opmars. Wij vertellen alles wat u moet weten over deze populaire scheurijzers.

Wat iedereen wil weten over elektrische scooters

Elektrische scooters zijn populairder dan elektrische auto’s

Ziet u steeds meer elektrische scooters voorbij sjezen? Dat kan kloppen. Uit cijfers van de Rai Vereniging en BOVAG bleek dat in de eerste 10 maanden van dit jaar 14,7% van alle nieuw verkochte scooters elektrisch was. In 2018 lag dit aandeel nog op 9,1%. Elektrische scooters zijn zelfs populairder dan elektrische auto’s. Van de nieuw verkochte bolides is 9% elektrisch.

E-scooters zijn minder onderhoudsgevoelig

Wie twee linkerhanden heeft, wordt niet blij van een ‘gewone’ scooter. Moet de ene week de olie ververst worden, is de andere week de bougie aan vervanging toe. Een elektrische scooter is niet zo’n handenbinder. Omdat de elektromotor bijna geen bewegende delen heeft, is de kans op slijtage kleiner. Dat scheelt geld en gesleutel. Of een elektromotor op de lange termijn nog steeds goedkoper is, blijft natuurlijk wel de vraag.

Een e-scooter leasen heeft invloed op uw hypotheek

Veel mensen weten niet dat een private leasecontract invloed heeft op het maximale hypotheekbedrag wat u kunt lenen. Vaak wordt bij het tekenen van een contract hier niet op gewezen en komen mensen op het moment suprême pas tot deze ontdekking. Staat u dus op het punt een nieuw stulpje te kopen, stel het leasen van een e-scooter dan nog even uit.

Elektrische scooters zijn overal toegestaan

In steeds meer steden hebben ze zogenaamde ‘milieuzones’. In deze zones bent u alleen welkom met uw auto, scooter of brommer als deze zorgt voor weinig luchtvervuiling. Omdat een e-scooter volledig op elektriciteit rijdt en dus geen fijnstof, koolmonoxide en kankerverwekkende koolwaterstoffen uitstoot, kunt u hier gewoon rondknorren.

Voor een e-scooter heeft u geen andere verzekering nodig

Onder het mom ‘waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?’ hebben wij voor alle scooters 1 verzekering. Of u nu op derdehands scooter rijdt of op een spiksplinternieuwe e-scooter, bij onze Scooterverzekering bent u aan het juiste adres. Dit geldt trouwens niet voor alle verzekeraars.

Een elektrische scooter opladen kost tussen de 6 en 8 uur

Een elektrische scooter opladen, is helaas niet 1,2,3 gepiept. Meestal duurt het tussen de 6 en 8 uur. Gelukkig kunt u gewoon wegrijden als de accu nog niet helemaal vol. Wel is het voor de levensduur van de accu beter om hem af en toe voor 100% op te laden. Heeft u weinig geduld, maar wilt u wel een volle accu? Dan is een snellader de oplossing. Er zijn steeds meer van deze supersnelle laders op de markt waarmee de accu binnen 2 uur vol is.

Wat voor slimme tips zoekt u?