Baby op komst? Deze verzekeringen zijn onmisbaar

Laatst gewijzigd op: 2 september 2019

Gezinsuitbreiding brengt een berg regelwerk met zich mee. Van het kopen van een kinderwagen tot het maken van geboortekaartjes. Gelukkig is het afsluiten van de verzekeringen voor uw kind zo gepiept.

Baby op komst? Deze verzekeringen zijn onmisbaar

Inboedelverzekering

Een babybedje, kinderwagen, kleding en een flinke stapel luiers. Volgens het Nibud moet je voor de babyuitzet €632,20 rekenen. Niet niks dus. Met een inboedelverzekering weet u zeker dat deze kostbare spullen op en top verzekerd zijn bij schade door brand, water, inbraak en storm. Doen: Als u al een inboedelverzekering heeft, hoeft u alleen de gezinssamenstelling aan te passen en dat is zo gebeurd in uw digitale Verzekeringsmap bij ‘Mijn gegevens’. Goed om te weten: het aanpassen van uw gezinssamenstelling kan gevolgen hebben voor de premie van uw verzekering.

Zorgverzekering

Voor uw baby hoeft u geen aparte zorgverzekering af te sluiten. Hij of zij kan gewoon ‘meeliften’ op uw verzekering. De aanvullende verzekeringen die u heeft, gelden ook voor uw kind. Het is daarom slim om uw kroost bij de best verzekerde ouder mee te verzekeren. Over torenhoge zorgkosten hoeft u zich trouwens niet druk te maken. Voor kinderen tot 18 jaar is een zorgverzekering gratis en is er geen eigen risico. Doen: Zet een groot kruis in uw agenda voor het aanmelden van uw kind bij uw zorgverzekering of die van uw partner. Binnen 4 maanden na de geboorte moet dit geregeld zijn. Anders zijn de gemaakte zorgkosten voor uw rekening.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een babyhapje uitspugen op het tapijt van de buren of een vaas omver kruipen; met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd als uw kind iets van een ander stuk maakt. Geen overbodige luxe dus. Doen: Pas de gezinssamenstelling bij uw verzekering aan.

Reisverzekering

Gaat u met uw spruit naar de Franse Rivièra of een weekendje naar Zeeland? Dan is een reisverzekering onmisbaar. Hiermee bent u verzekerd voor de onverwachte en vervelende dingen die op reis kunnen gebeuren. Denk aan een ziek kind dat medische hulp nodig heeft of een koffer vol speelgoed die nooit aankomt. Doen: Meer dan uw gezinssamenstelling aanpassen, hoeft u niet te doen. Voor de extra zekerheid kunt een annuleringsverzekering of de dekking medische kosten op reis afsluiten.

Overlijdensverzekering

Een overlijdensverzekering is waarschijnlijk het laatste waar u aan denkt als u net ouder bent geworden. Toch is het niet zo’n gek idee om deze verzekering af te sluiten. Stel dat u of uw partner overlijdt, dan zijn de financiële gevolgen voor uw gezin tenminste goed geregeld. Doen: Weeg af of het verstandig is om een overlijdensverzekering voor u en uw eventuele partner af te sluiten.

Autoverzekering

U hoeft niets aan uw autoverzekering te veranderen als u een kind krijgt. Wat u wel kunt overwegen, is het afsluiten van een schadeverzekering inzittenden. Daarmee is uw kostbaarste bezit – uw gezin – verzekerd. Doen: Sluit eventueel een schadeverzekering voor de mensen in uw auto af. Bijna iedere verzekeraar biedt deze optie. Ook heel belangrijk: een veilig autostoeltje. Kijk hier waar een autostoeltje aan moet voldoen.

Wat voor slimme tips zoekt u?