reisverzekering medische kosten buitenland

Dekking voor medische kosten in het buitenland

Soms is uw basisziektekostenverzekering niet genoeg in het buitenland. De kosten van een behandeling kunnen in een aantal landen hoger zijn dan in Nederland. Deze "extra" kosten worden dan niet vergoed via de basisverzekering. In deze gevallen is een extra dekking op uw reisverzekering voor medische kosten geen overbodige luxe.

Medische kosten in het buitenland

Heeft u geen aanvullende zorgverzekering? Dan heeft u geen dekking voor medische kosten in het buitenland en is het verstandig dit extra af te sluiten bij uw reisverzekering.

aanvullende dekking buitenland En voor klanten die wél een aanvullende verzekering hebben, maar op vakantie gaan buiten de EU? Dan is de het afsluiten van een medische kostenverzekering een goede optie! Zo worden op vakantie alle daadwerkelijke kosten vergoed (medisch volledig, tandheelkundig tot €750 medische kosten van hond of kat tot €250). U kunt dan met een gerust hart op vakantie.

Welke medische kosten zijn precies gedekt?

Op vakantie is het risico op een ongeluk(je) misschien nog wel groter dan thuis. U kunt pech krijgen tijdens het duiken, skiën of parachutespringen om maar wat te noemen. Hieronder staan de kosten die vergoed worden:

  Wel verzekerd Niet verzekerd
kosten van artsenbezoek en noodzakelijk vervoer
behandelingen en onderzoeken
medicijnen en hulpmiddelen
tandheelkundige kosten Tot €750
medische kosten voor hond of kat Tot €250
Medische of tandheelkundige kosten tijdens werk
Medische of tandheelkundige kosten tijdens zwangerschap en ziekte wanneer dit bekend was bij de boeking

Meer weten over reisverzekeringen

we all benefit