De slimste plek om uw autosleutel te bewaren

Laatst gewijzigd op: 11 juni 2018

Keyless entry is ideaal. Maar wist u dat sleutelloze auto’s een makkelijke prooi zijn voor dieven? Bewaar uw autosleutel daarom op een slimmere plek om autodiefstal te voorkomen.

De slimste plek om uw autosleutel te bewaren

Dankzij de keyless entry heeft u geen geklooi meer met kromgebogen sleutels of vastgevroren sloten. Maar deze uitvinding heeft ook nadelen. Dieven hebben namelijk een inventieve manier gevonden om auto’s met keyless entry te stelen. Ze hoeven er geen autoruitje voor in te tikken en ook niet uw autosleutel voor te stelen. Meer dan een signaalversterker (repeater) en een beetje geluk hebben ze niet nodig.

Autodiefstal anno 2018

Stel u komt thuis na een lange dag werken. U hangt uw jas aan de kapstok met uw autosleutel nog in uw jaszak. Of u loopt door naar de woonkamer en legt uw autosleutel even op tafel. Opruimen komt later wel. Terwijl u rustig uw avondeten eet, probeert een dief voor uw huis het signaal van uw autosleutel op te vangen. Het signaal waarmee het slot van uw auto opengaat. Zodra het gelukt is, wordt dit signaal versterkt met een signaalversterker en doorgestuurd naar een collega die dichtbij de auto staat. Omdat veel auto’s keyless entry én keyless start/go hebben, is het een eitje om de auto nu te openen en ermee weg te rijden. Met hetzelfde foefje kan uw auto ook gestolen worden als u op uw werk, in de supermarkt of bijvoorbeeld in de bioscoop bent.

Keyless entry? Zo voorkomt u autodiefstal

Bij steeds meer autosleutels is het mogelijk om de keyless-functie uit te schakelen. Vaak is het een kwestie van twee keer drukken op de knop van de sleutel. Dit staat in het boekje van uw auto of vraag het even na bij de autodealer. Ook slim: vraag aan de dealer of er een software-update is voor de zender. Soms kunnen dieven het signaal dan niet meer opvangen. Dus niet in de buurt van de voordeur. De koelkast (ja echt!) schijnt een goede opbergplek te zijn. Het signaal kan dan niet opgepikt worden. Kijk voor de zekerheid in het boekje van uw auto of de sleutel wel tegen koude temperaturen kan. Anders is het slim om de sleutel in een metalen bakje te bewaren zoals een ouderwets koekblik of in aluminiumfolie. Er zijn ook speciale sleutelhoesjes en sleutelkastjes van metaal te koop. Met een stuurslot of een extra startonderbreker maakt u het dieven veel lastiger om uw auto te stelen. Het is ook een idee om een alarmsysteem op uw auto te installeren. In de tussentijd zijn autofabrikanten druk bezig een oplossing te vinden voor dit probleem. Nog een beetje geduld dus! [bron: telegraaf.nl, ad.nl, nos.nl]

Wat voor slimme tips zoekt u?