Een gewaarschuwd mens...

Laatst gewijzigd op: 26 juli 2016

Aankomend weekend is het Zwarte Zaterdag en met overvolle wegen in het verschiet, is er een reële kans op autoschade. Verzekeraar InShared roept automobilisten daarom op om aanstaande zaterdag extra alert te zijn om schade te voorkomen

Tips gewaarschuwd mens

Eén op de vier schadegevallen onnodig

Het onderzoek van InShared toont aan dat inwoners van Zuid-Holland doorgaans het meest behulpzaam zijn wanneer het aankomt op het waarschuwen van een ander, waardoor schade wordt voorkomen. In één jaar tijd waarschuwen zij gemiddeld 19 mensen. Terwijl de teller bij inwoners uit provincie Groningen niet verder dan vier reikt.

Of het vanzelfsprekend is dat we onze medemens waarschuwen om schade te voorkomen? Uit onderzoek van InShared blijkt dat we meer behulpzaam zijn naar iemand die we kennen (56%), dan naar een vreemde (44%). En dat is volgens Robbert Slim van het schadeteam van InShared verrassend: “Het liefst zien wij dat iedereen bereid is om een ander te waarschuwen, ook wanneer het om een onbekende gaat. Want hoe minder schade er wordt geleden, hoe groter het bedrag is dat overblijft en wij aan het einde van het jaar aan onze klanten kunnen teruggeven. Het mes snijdt dan aan twee kanten.” Van alle mensen die zijn gewaarschuwd geeft 92% aan dat zij de ander daarvoor dankbaar zijn en dat ze zich opgelucht voelen, omdat schade is voorkomen.

De Franse organisatie Bison Futé voorspelt dat er dit jaar twee zwarte zaterdagen plaatsvinden, namelijk aanstaande zaterdag (30 juli) en zaterdag 6 augustus. De grootste drukte vindt naar verwachting plaats op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens. Een groot deel van Europa is dan onderweg. Wie denkt de massa aan auto’s te ontwijken door in de nacht van vrijdag op zaterdag te vertrekken, komt bedrogen uit. InShared heeft het beste tijdstip om te vertrekken onderzocht en deelt praktische reistips.

Het kwantitatieve onderzoek is in opdracht van InShared uitgevoerd onder 1.175 Nederlanders van 18 jaar en ouder en representatief op geslacht en regio. Het onderzoek is uitgevoerd door Novio Research. Novio Research werkt uitsluitend met gecertificeerde (internationale) onderzoeks- en veldwerkbureaus die zich committeren aan Esomar-richtlijnen en zijn aangesloten bij de Nederlandse Marktonderzoeksassociatie (MOA). Dit borgt de garantie voor onafhankelijkheid en kwaliteit van de dataverzameling.

Wat voor slimme tips zoekt u?