Hoe overleef ik Zwarte Zaterdag? Tips & tricks!

| Door:
Update op vrijdag 3 augustus 2018 om 13:09

Hoe overleef ik Zwarte Zaterdag? Tips & tricks!

Zwarte Zaterdag(en). Veel over gehoord? Dit jaar vallen ze op 4 augustus en 11 augustus. Wat is het en hoe bereidt u zich er op voor?

Dat het op een Zwarte Zaterdag ontzettend druk is op de weg, is algemeen bekend. Het is een dag waarop iedereen (uit allerlei landen) tegelijk op vakantie wil met de auto. Maar waar komt de naam vandaan? De Franse verkeersdienst Bison Futé begon met de drukte op de Franse wegen een kleur geven. Groen is normaal, oranje druk, rood zeer druk en zwart staat voor absolute topdrukte. Deze ‘samedi noir’ of ‘le jour des grands départs’ is onze zwarte zaterdag. Dit jaar vallen ze op 4 augustus en 11 augustus!

Goede voorbereiding is alles

Er zijn manieren om die topdrukte te vermijden. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die zich niets van de Zwarte Zaterdagen aantrekken. Hoe sneller de vakantie begint, hoe beter. Heeft u die instelling? Zorg dan wel voor een goede voorbereiding.

  • Op een Zwarte Zaterdag kunt u wel vier uur (of meer!) in de file staan. Neem genoeg eten en drinken mee, zorg voor een volle tank en vergeet ook de oplader van de tablet voor de kinderen niet.
  • De meeste meldingen die hulpdiensten binnenkrijgen, gaan over hitte gerelateerde pech. De hulpdienst adviseert daarom bij lange ritten regelmatig te stoppen om de auto even af te laten koelen.
  • Sluit elektronische apparaten als dvd-spelers, telefoons, navigatie en koelbox niet allemaal tegelijk aan op de auto. Dat kost niet alleen meer brandstof, het is behoorlijke aanslag op de accu. Zeker met een aanhangwagen of caravan achter de auto.
  • Zet vlak voor een rustpauze vast de airco uit en het raampje open. Zo kan uw lichaam vast wennen aan de warmte.

[Bron: Volkskrant.nl]

Ga zorgeloos op pad

En dan zit u daar, op de rondweg bij Parijs, als het u te binnen schiet. De achterdeur zit niet op slot. Dag vakantiestemming. Zorg dus dat u uw huis inbraakproof achterlaat voordat u weg gaat, stekkers uit apparaten trekt, kranen van wasmachines dichtdraait en geen containers of andere handige ‘trapjes’ in de tuin laat staan. En sluit u zich vooral aan bij een Whatsapp buurtpreventiegroep!

Altijd al willen rondsnuffelen in onze archieven?

Nog meer slimme tips >

Gerelateerde artikelen

we all benefit