Met de auto op vakantie? Maak deze 7 fouten niet

Laatst gewijzigd op: 31 juli 2018

Wie met de auto op vakantie gaat, moet voorbereidingen treffen. Geen idee welke? Wij zetten de 7 meest gemaakte fouten voor u op een rij. Dat scheelt een hoop gedoe!

Met de auto op vakantie? Maak deze 7 fouten niet

Fout 1: niet voorbereid zijn op pech

Een EHBO-set, reserveband, gevarendriehoek, veiligheidsvest en reservelampen zijn onmisbaar en in veel landen zelfs verplicht. Check voordat u op vakantie gaat of deze spullen in uw auto liggen. En laat uw rijbewijs en kentekencard niet op het aanrecht liggen, door alle vakantiestress.

Fout 2: op de drukste dag vertrekken

De nachtmerrie van iedere automobilist: zwarte zaterdag. Op dat soort dagen kunt u tot wel 4 uur of meer (!) in de file staan. Vertrek daarom als het even kan niet op één van deze gevreesde dagen. Zelfs als het officieel geen zwarte zaterdag is, is het beter om op een andere dag te vertrekken. U heeft de minste kans op files als u in de week ná zwarte zaterdag tussen 14.00 en 16.00 ’s middags vertrekt. Op maandag tot donderdag en op de zondag erna is het veel minder druk op de weg.

Fout 3: de bandenspanning niet checken voor vertrek

Rijden op banden met de juiste spanning is heel belangrijk. Niet alleen rijdt u zo veiliger, het is ook beter voor het milieu en u verbruikt minder brandstof. Is de auto volgeladen met koffers en tassen? Dan is het verstandig om de bandenspanning te meten bij een benzinepomp. Als de auto zwaarder is, moet de bandenspanning namelijk worden verhoogd.

Fout 4: uw autoverzekering niet checken

Een reisverzekering is onmisbaar als u op vakantie gaat, maar een autoverzekering net zo goed. Juist als u met de auto op vakantie bent, zit een ongeluk in een klein hoekje. Krijgt u panne onderweg? Met de aanvullende verzekering Pechhulp Europa wordt u zo snel mogelijk geholpen.

Fout 5: de auto té vol laden

Hoe voller de auto, hoe meer brandstof hij verbruikt. Een goede reden om licht te pakken dus. Neem liever weekendtassen dan koffers mee op vakantie. Deze stapelen beter en blijven beter liggen. Een dakkoffer is helemaal een no-go. Door deze extra opbergruimte krijgt de auto een andere stroomlijn én is hij zwaarder. Dat kost extra brandstof.

Fout 6: de caravan voor uw huis inladen

De caravan inladen voor de deur is voor inbrekers een duidelijk signaal dat u op het punt staat om op vakantie te gaan. Zoek daarom een plek iets verder van uw huis of parkeer de caravan op een algemene parkeerplaats. U moet dan wel met iets meer spullen slepen, maar de kans dat er ingebroken wordt is een stuk kleiner.

Fout 7: een route met tolpoortjes kiezen

Bij de tolpoortjes op de snelweg staat bijna altijd een flinke file. Het is daarom slim om thuis al een alternatieve route uit te stippelen. Een route waarbij u niet langs deze poortjes hoeft. Let er wel op dat u niet een té groot stuk hoeft om te rijden. Anders bent u extra geld aan brandstof kwijt en op (ongeveer) dezelfde tijd op uw bestemming. En wilt u inbraak voorkomen als u op vakantie bent? Volg dan deze 6 slimme tips

Wat voor slimme tips zoekt u?