Uw huis beter beveiligen?

Laatst gewijzigd op: 16 april 2024

Bij InShared zijn we gek op preventie. Want als we samen schade voorkomen, houden we ook samen geld over. Dus toen Homies ons benaderde voor een samenwerking, hoefden we niet lang na te denken.

Uw huis beter beveiligen?

Steeds meer buurten hebben tegenwoordig een speciale WhatsAppgroep waarin ze elkaar waarschuwen voor verdachte personen. Niet voor niks, want uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg blijkt dat zo’n WhatsAppgroep kan zorgen voor 50% minder inbraken. Ook ex-inbreker Evert Jansen vertelde dat een bord met WhatsApp-buurtpreventie hem afschrikte. Het nadeel van een appgroep is alleen dat het snel verzandt in theekransjes en berichten over weggelopen huisdieren. Daarom is het Homies Alarm ook zo handig. Het combineert het beste van een WhatsAppgroep, inbraakalarm én rookmelder.

Zo werkt het Homies Alarm

Het Homies Alarm waarschuwt u online én offline: er gaat een sirene af in huis en u en uw gezin worden gewaarschuwd via een groepsapp. Reageert niemand uit uw gezin direct? Dan wordt de alarmgroep aan de app toegevoegd. Dit is een groep mensen die u zelf kiest, denk aan mix van familie, kennissen en buren. In geval van nood kunnen deze mensen met elkaar overleggen via de chat. Wie neemt er een kijkje bij het huis? Wie neemt contact op met u? En wie belt 112 als dat nodig is? Als de noodsituatie voorbij is, wordt de groepsapp gesloten. U hoeft dus niet bang te zijn voor theekransjes.

De voordelen van het Homies Alarm

  • Sneller dan een beveiligingsbedrijf. Buren kunnen het snelst bij uw huis zijn, veel sneller dan een beveiligingsbedrijf. Vaak staan ze binnen 2 minuten al op de stoep.
  • Altijd fijne tips. Niet iedereen weet wat hij moet doen in geval van nood. In de alarmgroep krijgt u daarom instructies.
  • Een goede band met de buren is geen must. U kunt zich ook aansluiten bij de Homies buurtkring. Daarin zitten buren die willen helpen, ook als u elkaar niet kent.
  • Buren, familieleden en kennissen hebben alleen een smartphone nodig. Ze hoeven niets te installeren, maar krijgen gewoon een appje.
  • De groepsapp wordt gesloten als de noodsituatie voorbij is. Bij een WhatsApp-buurtpreventiegroep zit de hele buurt dag en nacht samen in één groepsapp. Homies maakt alleen een groepsapp aan als het Homies Alarm afgaat.
  • Geen geklungel met snoeren. Voor het alarm heeft u alleen wifi, een vrij stopcontact en een smartphone nodig. Handig hoeft u niet te zijn, want een monteur komt het Homies Alarm gratis monteren.
  • Aan- en uitdoen met uw smartphone. Het alarm zet u gemakkelijk aan en uit met de afstandsbediening of de Homies app.

Wat voor slimme tips zoekt u?