4 onmisbare apps voor automobilisten

Laatst gewijzigd op: 14 december 2020

Altijd uw geparkeerde auto kwijt? Geen zin in om weer geflitst te worden? Of om te zoeken naar een oplaadpunt voor uw elektrische auto? Dan maken deze apps uw leven net iets makkelijker.

4 onmisbare apps voor automobilisten

1. Laat u niet flitsen – Flitsmeister

U bent natuurlijk geen snelheidsduivel, maar het kan de beste overkomen: nét iets te hard rijden en 2 weken later ligt er een torenhoge boete op de mat. Met Flitsmeister is dat verleden tijd. De app waarschuwt u als u in de buurt bent van een mobile flitser, flitspaal of als u te hard rijdt tijdens een trajectcontrole. Een goede manier om even stil te staan bij de snelheid waarmee u rijdt. Ook handig: Flitsmeister vertelt waar er files staan en waarschuwt u als er wegwerkzaamheden, een ongeval of een ambulance in de buurt is.

2. Altijd de route bij de hand – HERE

Dankzij de navigatie hoeven we thuis geen routes meer uit te stippelen of onderweg te prutsen met kaarten. HERE maakt het u nóg lastiger om te verdwalen. U kunt kaarten van regio’s en landen downloaden voor vertrek, zodat u altijd de weg weet. Ook als u geen internet hebt. Gebruikt u de app online, dan wordt u op de hoogte gehouden van wegwerkzaamheden.

3. Nooit meer zoeken – Find My Car

Na een week vakantie of gewoon een drukke dag, is het niet gek dat u niet precies meer weet waar uw auto staat. Geen zin om te zoeken? Dan is het slim om Find My Car te downloaden. Met deze app kunt u de gps-locatie van uw geparkeerde auto opslaan en met behulp van Google Maps de route terugvinden. Dat scheelt veel frustraties en gezoek.

4. Weg met het kasboekje – Fuelio

Dat een auto geld slurpt, is iedereen het over eens. Gooit u niet de tank vol, dan is er wel weer een reparatie of wordt de premie voor uw autoverzekering afgeschreven. Fuelio maakt inzichtelijk waar uw geld heenvliegt. U kunt in deze app uw brandstofverbruik bijhouden, maar ook onderhoudskosten en de kilometerstand. Eén nadeel: deze app is er alleen voor Android-toestellen. Uit Amerikaans onderzoek bleek dat 68% van de verkeersongelukken wordt veroorzaakt door afleiding. En uit een ander Amerikaans onderzoek bleek dat de kans op een ongeluk 6 keer groter is als u bent afgeleid door uw telefoon. Laat u dus niet afleiden in de auto, ook niet door deze handige apps. Gebruik ze alleen als uw telefoon in een smartphonehouder zit of voordat u in de auto stapt. Zet uw telefoon onderweg op stil of in de vliegtuigmodus. Veel smartphones hebben ook een functie om MONO te rijden. Kijk hier hoe u dat instelt voor uw smartphone.

Wat voor slimme tips zoekt u?