Een inboedelverzekering is geen overbodige luxe

Laatst gewijzigd op: 11 juli 2024

‘De kans is zó klein dat mijn huis afbrandt’, ‘Ik heb al genoeg verzekeringen’ en ‘Ik heb helemaal geen dure spullen’. Smoesjes genoeg om geen inboedelverzekering af te sluiten.

Een inboedelverzekering is geen overbodige luxe

Uw inboedel is altijd meer waard dan u denkt

De tweedehandse televisie, die jarenoude bank en een kast gevuld met kleding. Wie een rondje door het huis loopt, ziet niet meteen een goudmijn voor zich. Toch is alles bij elkaar waarschijnlijk veel meer waard dan u denkt. En dan hebben we het nog niet over de emotionele waarde. Met een Inboedelverzekering hoeft u zich niet druk te maken om de flinke kostenpost na schade. Houd er wel rekening mee dat niet alles volgens de kassabonnetjes wordt vergoed.

Schade heeft vaak een staartje

Wat een kleine schade lijkt op het eerste oog, kan zorgen voor een fikse rekening. Denk aan een wasmachine die overloopt waardoor er water over de vloer stroomt en de nieuwe laminaatvloer vervangen moet worden. Of kortsluiting in de meterkast met brand als gevolg. Schade heeft vaak een staartje of zelfs een flinke staart. Voor deze onvoorziene kosten is onze Inboedelverzekering een redder in nood.

Ook uw buren kunnen schade veroorzaken

U doet er alles aan om brand te voorkomen: van het koppelen van de rookmelders tot de deuren sluiten voor het slapen. Maar wie zegt dat de buren net zo verstandig zijn? Als u rookschade heeft door brand bij de buren of door een lekkage van de bovenbuurman, dan komt een Inboedelverzekering als geroepen. En: schade is vaak ook gewoon dikke pech. Het overkomt bijna iedereen.

Inbrekers worden steeds slimmer

Het lijkt wel alsof inbrekers steeds slimmer worden. Foto’s door de brievenbus maken om te kijken of er post ligt of de deurbel afplakken met plakband om zo te checken of iemand op vakantie is? Niets is te gek. Hoe goed u deze trucs ook in uw oren knoopt, er wordt toch gemiddeld 125 keer per dag ingebroken. Met een Inboedelverzekering bent u ook verzekerd voor schade door inbraak. Handig!

Het weer is en blijft onvoorspelbaar

Veel mensen denken bij schade aan brand of lekkage, maar met het wisselvallige weer in Nederland komt stormschade vaak voor. Niet voor niets staat de telefoon bij het schadeteam van InShared roodgloeiend na een stormachtig nachtje. Bij windkracht 7 of hoger bent u bij InShared verzekerd voor schade door storm. Als er door storm voorwerpen vallen of bewegen en zo uw huis of inboedel beschadigen, bent u ook verzekerd.

Check hier de inboedelverzekering van InShared.

Wat voor slimme tips zoekt u?