Waarom u geen tas op de bijrijdersstoel moet zetten

Laatst gewijzigd op: 24 mei 2017

De bijrijdersstoel is dé plek om een tas even te parkeren in de auto. Zo voor het grijpen, dus lekker makkelijk. Toch zijn er redenen genoeg om uw tas daar niet neer te zetten

Waarom u geen tas op de bijrijdersstoel moet zetten

De kans op diefstal is groter

Het klinkt als iets uit een slechte misdaadfilm, maar met de ‘Italiaanse methode’ worden er regelmatig tassen uit de auto gestolen. Het raam wordt dan ingeslagen met een hamer en de tas van de stoel gejat. Of de deur wordt snel opengetrokken bij het wachten voor een stoplicht bijvoorbeeld. Als u uw tas per ongeluk in de auto laat staan, trekt u ook eerder de aandacht van dieven. Auto’s zijn helaas een gewilde prooi: iedere 2 minuten wordt er ingebroken.

Het is verleidelijk om uw telefoon te gebruiken

De kans op een ongeluk is 10 keer zo groot als u op uw telefoon kijkt tijdens het rijden. Even appen, kijken op Facebook of bellen is dus echt niet zonder risico. Door uw tas (mét telefoon) op de bijrijdersstoel te zetten, is het een stuk verleidelijker om toch op uw telefoon te kijken. Een goede reden om uw tas op een andere plek in de auto te zetten.

Het leidt alleen maar af

Het is niet alleen verleidelijk om uw telefoon te pakken als uw tas naast u staat, maar ook om te graaien naar kauwgom, make-up of die belangrijke post-it. Bij een scherpe bocht glijdt een tas ook sneller van de stoel. Extra schrikken als de tas open is en de inhoud door de auto vliegt. De afleiding die u niet kunt gebruiken in het verkeer.

Maar waar zet ik mijn tas dan in de auto?

De veiligste plek is achter de passagiersstoel, op de grond. Er zijn ook speciale systemen te koop om uw tas aan de stoel te bevestigen, zoals tasvast. De tas in de achterbak leggen, kan natuurlijk ook altijd. Uit het oog, uit het hart! [Bron: rtlnieuws.nl]

Wat voor slimme tips zoekt u?