Zwarte auto? Dit zegt het over u!

Laatst gewijzigd op: 29 augustus 2016

De kleurkeuze van uw auto komt echt niet zomaar uit de lucht vallen. Ook daar zit een psychologie achter. Maar wat zegt een knalrode auto over uw persoonlijkheid? En welke autokleur is bijna niet aan te slepen?

Zwarte auto? Dit zegt het over u!

Ziet u vooral grijze auto’s op de weg? Dat is niet gek. Sinds 2005 is grijs namelijk de populairste kleur voor auto’s in Nederland. In 2015 had zelfs 33% procent van de auto’s deze kleur. Het aantal grijze auto’s nam de laatste paar jaar wel af. Er doken twee nieuwe favoriete ‘kleuren’ op: wit en zwart. In 2015 kwamen er maar liefst 60.000 witte auto’s bij. Door de komst van de witte iPhone en iMacs wordt deze kleur nu niet meer geassocieerd met koelkasten en badkamertegels. Vooral in Zuid-Europa zijn witte auto’s populair, omdat het een koele kleur is. En wie in een witte auto rijdt, wordt gezien als eerlijk en modern.

Rood = ambitieus

Van alle warme kleuren is rood de populairste. Vooral sportauto’s worden vaak in deze kleur verkocht. Wie in een rode auto rijdt, maakt een extraverte, creatieve en ambitieuze indruk. Iets minder handig in het verkeer: rood wordt ook geassocieerd met agressie en snelheid.

Zwart = krachtig

Ondanks dat zwart officieel geen kleur is, straalt het wel macht en kracht uit. Veel luxe auto’s worden in deze kleur verkocht. Een zwarte auto geeft de indruk dat u mysterieus bent en alles onder controle heeft.

Groen = geduldig

De groene auto is op zijn retour. Vooral in 1990 waren deze auto’s niet aan te slepen. In 2015 verdwenen de meeste groene auto’s van de weg, bijna 50.000. Wie in een groene auto rijdt, maakt zich niet druk om anderen en heeft een grote(re) liefde voor de natuur. Bestuurders van groene auto’s komen voorzichtig en geduldig over.

Grijs = fatsoenlijk

Iemand die liever niet wil opvallen en weinig geeft om status, kiest vaak voor een grijze auto. Een auto in deze degelijke kleur straalt fatsoen uit. De kans dat een grijze of blauwe auto wordt gestolen, is wel 40% groter dan bij een roze, oranje of gele auto.

Blauw = betrouwbaar

Een blauwe auto is misschien wel de meest veilige keus. Blauw staat namelijk voor rust, vrijheid en betrouwbaarheid. Iemand met een blauwe auto voor de deur, wordt daarnaast gezien als optimistisch en wijs. Allemaal fijne eigenschappen voor een weggebruiker!

Roze = zorgzaam

Wie het lef heeft om een roze auto te kopen, heeft vaak een zorgzaam, lief en zacht karakter. En toen we met onze neus in de cijfers doken, ontdekten we een leuk feitje: mensen met een roze auto hebben aanzienlijk minder kans op schade. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. [bron: Directlease, RTLnieuws, Netpolis, littlethings]

Wat voor slimme tips zoekt u?