Beperkt Casco brommer­verzekering

Beoordeling Brommer­verzekering

Waarom onze Beperkt Casco brommerverzekering?

 • Lage premie, top Beperkt Casco brommerverzekering
 • Accessoires en helm meeverzekerd
 • De Jaarbeloning: we geven geld terug
Ik ben de chatbot. Waar gaat uw vraag over?

Dekking Beperkt Casco brommer­verzekering

U bent zuinig op uw niet meer helemaal piepjonge brommer. Alleen de verplichte WA-dekking is net te weinig, maar Allrisk is misschien net te veel van het goede. Dan is een Beperkt Casco brommerverzekering een mooie keuze met uitgebreide dekkingen.

Wel verzekerd

Schade aan uw brommer door:

 • Diefstal. U bent verzekerd als uw brommer met een ART categorie 3-slot afgesloten is
 • Vandalisme
 • Storm
 • Hagel
 • Brand
 • Aanrijding met dieren

Bovenstaande is een samenvatting van onze dekking. Hoe u precies bent verzekerd staat in onze voorwaarden.

Bereken uw premie

Dekking Allrisk brommer­verzekering

De Allrisk brommerverzekering dekt alle schade aan uw eigen brommer. Samen met de verplichte WA-brommerverzekering bent u dus voor alle schade verzekerd. Deze verzekering is wel duurder dan alleen WA en heeft vooral zin voor nieuwe exemplaren, die dat verschil waard zijn.

Wel verzekerd

Wel verzekerd

Schade aan uw brommer door:

 • Diefstal. U bent verzekerd als uw brommer met een ART categorie 3-slot afgesloten is
 • Vandalisme
 • Storm
 • Hagel
 • Brand
 • Aanrijding met dieren

Bovenstaande is een samenvatting van onze dekking. Hoe u precies bent verzekerd staat in onze voorwaarden.

Bereken uw premie
Niet verzekerd

Niet verzekerd

Schade aan uw brommer door:

 • Bevriezing, lekkage en inwerking van vocht
 • Normale gebruiksschade zoals krassen, kleine putjes en schrammen
 • Slijtage
 • Slecht onderhoud
 • Onderdelen die kapot gegaan zijn zonder dat er een ongeluk geweest is
 • Constructie- en materiaalfouten
 • Doordat u niet zorgvuldig met de brommer of brommersleutels omgegaan bent. Denk aan: sleutels in de brommer gelaten of brommer niet op slot

Bovenstaande is een samenvatting van onze dekking. Hoe u precies bent verzekerd staat in onze voorwaarden.

Bereken uw premie
Verzekerde bedragen

Verzekerde bedragen

 • Bij schade aan uw brommer maximaal de reparatiekosten
 • Bij diefstal of totaalverlies van uw brommer maximaal:
  • Nieuwwaarde als de brommer jonger dan 1 jaar is en u de 1e eigenaar bent
  • Aanschafwaarde van uw brommer. Maar alleen als u de brommer korter dan 1 jaar geleden tweedehands gekocht heeft bij een bedrijf dat volgens het register van de Kamer van Koophandel handelt in fietsen en bromfietsen
  • Dagwaarde (maximaal verschil waarde voor en na schade)
 • Accessoires tot € 350
 • Brommerhelm tot € 200
 • Vervangend vervoer tot € 40

De Beperkt Casco dekking sluit u aanvullend op de WA. Voor schade aan anderen gelden de regels van de WA-verzekering.

Bovenstaande is een samenvatting van onze dekking. Hoe u precies bent verzekerd staat in onze voorwaarden.

Bereken uw premie
Eigen risico

Eigen risico

 • Voor schade aan de brommer geldt er een standaard eigen risico van € 200 per gebeurtenis
 • Er geldt een eigen risico van € 400 bij diefstal als de brommer niet is vastgezet aan een in de grond verankerd voorwerp met een ART categorie 3-slot
 • Rijdt er iemand anders op de brommer dan de regelmatige bestuurder? Dan geldt er per schade een eigen risico van € 400 als de andere bestuurder jonger is dan 25 jaar en jonger is dan de regelmatige bestuurder die is opgegeven

Bovenstaande is een samenvatting van onze dekking. Hoe u precies bent verzekerd staat in onze voorwaarden.

Bereken uw premie

Waarom onze Beperkt Casco brommer­verzekering?

Lage premie, top Beperkt Casco brommerverzekering

We houden de premie laag en de kwaliteit van onze Beperkt Casco brommerverzekering hoog. Precies waar het om draait. Met onze verzekering met lage premie krijgt u bijvoorbeeld:

 • De nieuwwaarde bij onze Beperkt Casco brommerverzekering als uw brommer total loss of gestolen is, terwijl de brommer jonger dan 1 jaar is en u de 1e eigenaar bent. Of de aanschafwaarde als de brommer jonger is dan 10 jaar en u de brommer korter dan 1 jaar geleden tweedehands gekocht heeft bij een bedrijf dat volgens het register van de Kamer van Koophandel handelt in fietsen en bromfietsen. Of de dagwaarde (maximaal verschil waarde voor en na schade)
 • Schade aan mensen tot € 6,1 miljoen vergoed en aan spullen tot € 2,5 miljoen
 • Uw eigen digitale Verzekeringsmap. Meteen iets aanpassen, een schade melden en uitgekeerd krijgen of zelf een verzekering afsluiten. Bij ons gaat alles digitaal en dus supersnel en makkelijk
Accessoires en helm meeverzekerd

Met onze Beperkt Casco brommerverzekering zijn accessoires die op uw brommer gemonteerd zijn (zoals een windscherm of sierbeugel) meeverzekerd tot € 350. En uw helm trouwens ook, tot € 200.

Vervangend vervoer bij Beperkt Casco

Is uw brommer gestolen? En u heeft een Beperkt Casco dekking? Dan krijgt u per schadegeval € 40 om met vervangend vervoer te gaan. Komt u in ieder geval waar u zijn moet.

Elektrische brommers ook welkom

Elektrische brommers en scooters hebben de toekomst. Deze moderne voertuigen kunt u daarom ook gewoon bij ons verzekeren. Wij hebben hiervoor geen aparte verzekering. Wel zo makkelijk, toch?

U mag elke dag opzeggen

Natuurlijk vinden we het jammer als u bij ons weg wilt. Maar daar heeft u dan vast een goede reden voor. Dus kunt u uw Brommerverzekering op elk moment stopzetten. Dan storten we het geld dat u eventueel van ons tegoed heeft, weer terug op uw rekening.

24/7 alarmcentrale bij nood wereldwijd

Is er nood aan de man? Dan kunt ons 24 uur per dag bereiken door naar onze alarmdienst van Eurocross te bellen op +31 (0)71 364 17 62. Ook vanuit het buitenland.

De Jaarbeloning: we geven geld terug

Blijft er aan het eind van het jaar geld over van de premie die we hebben gereserveerd voor schade? Dan geven we dat weer terug aan u als Jaarbeloning.

Lees meer over de Jaarbeloning

we all benefit

Voorwaarden en informatie­documenten

Top 5 meestgestelde vragen over de Beperkt Casco brommerverzekering

Ik heb schadevrije jaren opgebouwd met een auto. Kan ik die meenemen naar mijn brommer?

Schadevrije jaren die u met een auto of motor heeft opgebouwd, tellen niet mee voor een Brommer- of Scooterverzekering. Het verschil in rijervaring is namelijk te groot. Heeft u de afgelopen 5 jaar een brommerverzekering op uw naam gehad? Dan heeft u daarmee schadevrije jaren opgebouwd, die u kunt gebruiken voor uw Brommer- of Scooterverzekering bij InShared. Uw vorige verzekeraar kan daarvoor een royementsverklaring maken waar uw schadevrije jaren op staan. De verklaring kunt u naar ons sturen via het contactformulier.

Iemand anders rijdt wel eens op mijn brommer. Is dit verzekerd?

Iemand die met uw toestemming af en toe op uw brommer rijdt, is gewoon verzekerd. Leent u de brommer uit aan iemand die jonger is dan de regelmatig bestuurder, en jonger is dan 25 jaar? Houd dan rekening met een hoger eigen risico van € 400 bij schade.

Gebruikt iemand anders uw brommer even vaak of meer dan u? Dan moet u die persoon opgeven als regelmatige bestuurder. Dat geeft u aan bij het afsluiten van de verzekering of wijzigt u in uw digitale Verzekeringsmap .

Wel goed om te weten: een regelmatige bestuurder kan alleen uw partner of kind zijn die op hetzelfde adres wonen als u. Is iemand anders de regelmatige bestuurder? Dan is er in geval van schade helaas geen dekking.

Kan ik mijn Brommerverzekering (tijdelijk) schorsen?

Heeft u het kenteken van uw brommer voor een periode geschorst, dan kunt u uw Brommerverzekering bij ons niet tijdelijk stopzetten. U kunt de lopende verzekering gewoon beëindigen in uw digitale Verzekeringsmap , en zodra u de brommer weer gaat gebruiken vraagt u vanuit uw bestaande map weer heel makkelijk een nieuwe verzekering aan. Houdt er rekening mee dat de premie dan anders kan zijn dan nu. Let op: zolang het kenteken niet is geschorst bij de RDW, bent u wettelijk verplicht de brommer te verzekeren. Ook als u de brommer een tijdje niet gebruikt. Heeft u geen verzekering, dan kunt u een fikse boete krijgen.

Hoe kan ik de afwijkende bestuurder opgeven?

We gaan ervan uit dat de verzekeringnemer ook de hoofdbestuurder van de brommer is. Iedereen die met uw toestemming op uw brommer rijdt, is gewoon verzekerd. Maar als iemand evenveel of zelfs meer van de brommer gebruik maakt dan u, moet u deze persoon opgeven als afwijkende bestuurder in uw digitale Verzekeringsmap . Bij uw Brommerverzekering klikt u op 'Direct regelen', vervolgens op 'Regelmatige bestuurder wijzigen' en volg daarna alle stappen. Trouwens, een afwijkende bestuurder kan alleen uw partner of kind zijn die op hetzelfde adres woont.

Waar kan ik de Groene Kaart van mijn brommer vinden?

Als u een nieuwe Groene Kaart nodig heeft, dan kunt u heel makkelijk een nieuwe regelen via uw digitale Verzekeringsmap . Nadat u bent ingelogd, gaat u naar uw Brommerverzekering. Daar klikt u op 'Direct regelen' en vervolgens op 'Groene Kaart aanvragen'. Daar kunt u hem meteen downloaden en printen.

Welke Brommer­verzekering past bij u?

We hebben alle dekkingen nog even voor u op een rijtje gezet.

WA (verplicht)
Meest gekozen bij brommers tussen 4 en 8 jaar
Beperkt Casco
Allrisk
U heeft schade veroorzaakt bij/aan anderen
Uw brommer is gestolen
Schade door storm of omwaaien van uw brommer
Botsing met een dier
Schade door brand, kortsluiting of hagel
Vergoeding voor vervangend vervoer bij diefstal
Aanschaf/nieuwwaarde bij total loss of diefstal
tot 1 jaar
tot 1 jaar
U heeft schade veroorzaakt aan uw brommer

Voorwaarden en informatie­documenten

En... overtuigd?

We hebben ons best gedaan om u te laten zien dat wij er alles aan doen om u de service en zekerheid te bieden die u zoekt in een brommerverzekering. Bent u net zo overtuigd als wij dat zijn? Sluit dan nu direct en online uw verzekering af!