Elektrische scooter verzekeren

Beoordeling Scooter­verzekering

Elektrische scooter verzekeren

 • Lage premie, top elektrische Scooterverzekering
 • Accessoires incl. helm meeverzekerd
 • 24/7 alarmcentrale bij nood of pech wereldwijd
Ik ben de chatbot. Waar gaat uw vraag over?

Welke Scooterverzekering past bij uw elektrische scooter?

Bent u de trotse eigenaar van een elektrische scooter? Dan wilt u uw favoriete voertuig natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Bij ons bent u daarvoor aan het juiste adres. Voor elektrische scooters hebben wij geen aparte verzekering. Met onze Scooterverzekering zijn alle scooters goed verzekerd, ook als ze op elektriciteit rijden. Het enige wat u hoeft te doen, is een dekking kiezen die bij u en uw scooter past. Zo geregeld dus. Deze dekkingen hebben wij in de aanbieding bij onze Scooterverzekering, want we hebben geen aparte elektrische scooter verzekering:

WA (verplicht)
Meest gekozen bij brommers tussen 4 en 8 jaar
Beperkt Casco
Allrisk
U heeft schade veroorzaakt bij/aan anderen
Uw brommer is gestolen
Schade door storm of omwaaien van uw brommer
Botsing met een dier
Schade door brand, kortsluiting of hagel
Vergoeding voor vervangend vervoer bij diefstal
Aanschaf/nieuwwaarde bij total loss of diefstal
tot 1 jaar
tot 1 jaar
U heeft schade veroorzaakt aan uw brommer

Waarom onze Scooter­verzekering?

Lage premie, top Scooterverzekering

We houden de premie laag en de kwaliteit van onze Scooterverzekering hoog. Precies waar het om draait. Voor 1 van de laagste premies in Nederland krijgt u bijvoorbeeld:

 • De nieuwwaarde bij onze Allrisk scooterverzekering als uw scooter total loss of gestolen is, terwijl de scooter jonger dan 1 jaar is en u de 1e eigenaar bent. Of de aanschafwaarde als de scooter jonger is dan 10 jaar en u de scooter korter dan 1 jaar geleden tweedehands gekocht heeft bij een bedrijf dat volgens het register van de Kamer van Koophandel handelt in fietsen en bromfietsen. Of de dagwaarde (maximaal verschil waarde voor en na schade).
 • Schade aan mensen tot € 6,5 miljoen vergoed en aan spullen tot €2,5 miljoen
 • Uw eigen digitale Verzekeringsmap. Meteen iets aanpassen, een schade melden en uitgekeerd krijgen of zelf een verzekering afsluiten. Bij ons gaat alles digitaal en dus supersnel en makkelijk
Accessoires incl. helm meeverzekerd

De accessoires die op uw scooter gemonteerd zijn (zoals een windscherm of sierbeugel), zijn gewoon meeverzekerd met onze Allrisk scooterverzekering. Dat geldt trouwens ook voor uw helm.

Vervangend vervoer bij Allrisk en Beperkt Casco

Heeft u schade aan uw scooter waardoor u niet meer kunt rijden? En u heeft een Allrisk of een Beperkt Casco dekking? Dan krijgt u per schadegeval € 40 om met vervangend vervoer te gaan. Komt u tijdens de reparatie in ieder geval waar u zijn moet.

Elektrische scooters ook welkom

Elektrische scooters en brommers hebben de toekomst. Deze moderne voertuigen kunt u daarom ook gewoon bij ons verzekeren. Wij hebben hiervoor geen aparte verzekering. Wel zo makkelijk, toch?

U mag elke dag opzeggen

Natuurlijk vinden we het jammer als u bij ons weg wilt. Maar daar heeft u dan vast een goede reden voor. Dus kunt u uw Scooterverzekering op elk moment stopzetten. Dan storten we het geld dat u eventueel van ons tegoed heeft, weer terug op uw rekening.

24/7 alarmcentrale bij nood of pech wereldwijd

Is er nood aan de man? Dan kunt ons 24 uur per dag bereiken door naar onze alarmdienst van Eurocross te bellen op +31 (0)71 364 17 62 . Ook vanuit het buitenland.

De Jaarbeloning: we geven geld terug

Blijft er aan het eind van het jaar geld over van de premie die we hebben gereserveerd voor schade? Dan geven we dat weer terug aan u als Jaarbeloning.

Lees meer over de Jaarbeloning

we all benefit

Voorwaarden en informatie­documenten

Wat vinden onze klanten van onze Scooterverzekering?

Zij gingen u voor:

Elektrische scooter verzekering vergelijken

Een scooterverzekering vergelijken is altijd de moeite waard. Het helpt u om erachter te komen welke verzekering het beste bij u en uw favoriete tweewieler past. Heel belangrijk om een miskoop te voorkomen. Deze punten zijn handig om in uw achterhoofd te houden bij het vergelijken:

 • Dekking: wat is er wel/niet verzekerd?
 • Service: hoe werkt het als ik schade heb?
 • Beoordeling: wat vinden klanten van de scooterverzekering?
 • Premie: hoe hoog is de premie?
 • Eigen risico: wat moet ik zelf betalen bij schade?
 • Bonus/malus ladder: wat gebeurt met mijn premie als ik schade heb?
 • Waarde van scooter: wat is de dagwaarde van mijn elektrische scooter?
 • Risico: hoe groot is de kans dat mijn e-scooter gestolen wordt of stukgaat?

Kosten verzekering elektrische scooter

Tijdens de zoektocht naar een verzekering voor uw elektrische scooter, let u natuurlijk op de prijs. Wat een scooterverzekering per maand kost, is alleen niet zo eenvoudig te zeggen. De premie is namelijk afhankelijk van de volgende factoren:

 • Soort scooterverzekering: Bij de meeste verzekeraars kunt u kiezen tussen een WA verzekering of een Allriskverzekering. Bij InShared kunt u ook kiezen voor een Beperkt Casco verzekering. Een Allriskverzekering is duurder dan alleen WA. En de premie voor een Beperkt Casco verzekering zit daar tussenin. Hoe meer er verzekerd is, hoe hoger de premie.
 • Merk scooter: hoe duurder uw scooter, hoe eerder hij wordt gestolen. Voor sommige elektrische scootermerken betaalt u daarom meer per maand
 • Uw leeftijd: de premie van een scooterverzekering is meestal leeftijdsafhankelijk
 • Het bouwjaar van uw scooter: de premie van een nieuwe scooter is hoger. Niet gek, want de reparaties zijn duurder
 • Uw woonplaats: woont u in een stad dan betaalt u meer premie dan als u in een dorp woont. Dat heeft alles te maken met vandalisme en een grotere kans op diefstal en aanrijdingen
 • Schadevrije jaren: hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd met uw elektrische scooter, hoe lager uw premie is

Elektrische scooter kopen

Denkt u erover om een elektrische scooter aan te schaffen of heeft u er al één op het oog? Dan is het slim om de voor- en nadelen van elektrische scooters even door te lezen.

Top 5 meest gestelde vragen over Scooterverzekeringen

Geldt er een eigen risico bij de Scooterverzekering?

Voor een schade die valt onder de WA-dekking van uw Scooterverzekering geldt geen eigen risico. Als de schade onder de Allriskdekking of de Beperkt Cascodekking valt, is bij een schademelding het eigen risico € 200. Bij diefstal geldt een eigen risico van € 400 als de brommer niet is vast gezet aan een in de grond verankerd voorwerp met een ART categorie 3-slot. En rijdt er iemand anders op de brommer dan de regelmatige bestuurder en maakt die ander schade? Dan geldt er per schade een eigen risico van € 400 als de andere bestuurder jonger is dan 25 jaar en jonger is dan de regelmatige bestuurder die is opgegeven.

Hoe kan ik de premie voor een Scooterverzekering berekenen?

Bij InShared kunt u per verzekering zelf een premieberekening doen. Als u wilt weten wat u maandelijks gaat betalen voor een Scooterverzekering bij InShared, dan kunt u op deze pagina een vrijblijvende premieberekening doen. Vindt u het wat? Dan kunt u de verzekering in een paar stappen afsluiten vanaf onze website of, als u al klant bent, vanuit uw bestaande digitale Verzekeringsmap.

Is een Scooterverzekering wettelijk verplicht?

In Nederland hebben we gezamenlijk besloten dat iedereen die met een scooter de weg op gaat, verplicht is om minimaal een WA-Scooterverzekering te hebben. Een WA-verzekering dekt de schade die u anderen toebrengt. Een hele sociale verzekering dus. En heeft u zelf een keer schade door de ‘schuld’ van een ander? Dan draait u daar dus ook niet zelf voor op.

Ik ga mijn scooter inruilen. Hoe pas ik mijn verzekering aan?

U gaat uw scooter inruilen? U kunt dan de verzekering van uw huidige scooter stoppen door bij 'Verzekeringen' uw huidige Scooterverzekering te kiezen en daarna onder het kopje 'Start- en einddatum' op 'Opzeggen' te klikken. U vult hier een einddatum in en per die datum stopt uw huidige verzekering. De verzekering van uw nieuwe scooter voegt u in uw digitale Verzekeringsmap toe met de datum dat u hem op gaat halen. Hij is dan meteen goed verzekerd.

Hoe sluit ik een Scooterverzekering bij jullie af?

InShared is een internetverzekeraar waarbij de klanten zelf aan de knoppen zitten. Dat betekent dat u de premie van onze Scooterverzekering zelf via onze website kunt berekenen. Vindt u het wat? Dan kunt u de verzekering in een paar stappen afsluiten op onze website of, als u al klant bent, in uw bestaande digitale Verzekeringsmap.

Bekijk alle veelgestelde vragen over Scooterverzekeringen

En... overtuigd?

We hebben ons best gedaan om u te laten zien dat wij er alles aan doen om u de service en zekerheid te bieden die u zoekt in een Scooterverzekering. Bent u net zo overtuigd als wij dat zijn? Sluit dan nu direct en online uw verzekering af!