Hagelschade verzekeren, is dat nodig?

Hagelschade verzekeren, is dat nodig?

Het is één van de meest voorkomende schades aan caravans. Ook in de mediterrane landen kunnen de tennisballen opeens uit de hemel komen. Na een beetje hagelbui ziet het dak van uw caravan eruit als een poffertjespan.

Dekking bij hagelschade

Hageldekking geldt niet alleen voor de caravan, maar ook voor uw voortent en andere meeverzekerde onderdelen als uw luifel. Kiest u voor deze aanvullende verzekering? Dan vergoeden we in principe alle reparaties als gevolg van hagelschade. Maar we willen dan wel één afspraak met u maken: ga niet de weg op als gewaarschuwd is voor zwaar weer en hagel. Deal?

Vergoeding bij geen reparatie

Het dak van uw caravan ziet er na een plotselinge hagelbui uit als een golfballetje, maar u besluit het niet te repareren. Omdat het vanaf de grond niet zichtbaar is en u de caravan voorlopig toch niet wilt verkopen. Dan keren wij toch een deel van het schadebedrag uit. Want schade is schade.

Hagelschade voorkomen

Hagelschade is lastig te voorkomen, behalve thuisblijven als een hagelbui dreigt. Maar staat u eenmaal op de camping, tja… De financiële gevolgen zijn groot en moeder Natuur valt helaas niet aansprakelijk te stellen. Behalve uw caravanverzekering uitbreiden, kunt u ook kiezen voor een anti-hageldak. Dat is gemaakt van schuimmateriaal met een speciale bovenlaag die hagelstenen opvangt.

Bereken uw premie