Waarom een caravanverzekering afsluiten?

Waarom een caravanverzekering afsluiten?

Uw dierbare caravan is een luxe bezit die u een groot deel van het jaar meestal niet gebruikt. Is het daarom eigenlijk wel nodig om hier een caravanverzekering voor af te sluiten? Bij InShared weten we dat de kosten van bijvoorbeeld hagelschade aan uw caravan enorm kunnen oplopen. Hierdoor kan niet alleen uw welverdiende vakantie worden verpest, maar neemt u ook een financiële strop mee naar huis. Daarom vinden wij het verzekeren van uw caravan een goede zaak.

Caravanverzekering is niet wettelijk verplicht

Een caravanverzekering is niet wettelijk verplicht. Wanneer uw caravan is gekoppeld aan uw auto en u hiermee schade bij anderen aanbrengt, wordt dit namelijk gedekt door de WA dekking van uw autoverzekering (welke wettelijk verplicht is). En als uw caravan niet gekoppeld is aan de auto en u toch schade aanbrengt bij anderen wordt dit in de meeste gevallen gedekt door de Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Waarom sluiten veel Nederlanders dan toch een caravanverzekering af? Heel simpel. In beide gevallen is de schade aan uw eigen caravan namelijk niet gedekt. Dus wanneer uw caravan getroffen wordt door storm, draait u zelf voor de kosten op. En dat kan behoorlijk in de papieren lopen.

De Caravanverzekeringen van InShared

Bij InShared geloven wij dat voorkomen beter is dan genezen. Om die reden kunt u uw caravan bij ons voordelig en goed verzekeren tegen schade. En omdat niet iedereen dezelfde dekking nodig heeft, kunt u bij ons kiezen uit twee basisdekkingen en deze vervolgens optioneel uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Zijn we met z'n allen extra voorzichtig geweest en blijft er geld over in de schadepot? Dan krijgt u dat terug via onze Jaarbeloning!

Uit welke basisdekkingen kan ik kiezen?

Aanvullende verzekeringen

Hagel

Klinkt onschuldig, maar kan een hoop schade aanrichten. Daarom kunt u uw caravan ook tegen hagelschade verzekeren.

Inboedel

We kunnen wel wat leukers bedenken dan bestolen worden in de vakantie. Maar het gebeurt. En hoe fijn is het dan, dat de spullen die u binnen gebruikt en die niet standaard bij de caravan horen in ieder geval verzekerd zijn? In de voorwaarden leest u wat wij allemaal wel en niet onder inboedel verstaan.

Extra's

En dan zijn er nog de spullen die aan de caravan vastzitten of binnen een paar meter staan opgesteld. De mover, voortent, een mooie luifel, een fietsenrek. Kan ook allemaal kapot of gestolen. Als u de extra’s meeverzekert, hoeft u zich daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

Bereken uw premie