Is een caravanverzekering nodig?

Is een caravanverzekering nodig?

Een caravanverzekering dekt schade aan uw eigen caravan. Het is niet verplicht en dekt geen schade aan anderen. Maar als u onbezorgd op reis wilt, is het wellicht handig. Waarom? Omdat ongelukjes, diefstal en hagelschade altijd op de loer liggen.

Caravanverzekering is niet wettelijk verplicht

In tegenstelling tot de Autoverzekering, is de Caravanverzekering niet wettelijk verplicht. Als uw caravan losschiet tijdens het rijden en andere auto’s raakt, dan heeft u uw autoverzekering. En als er los van uw auto iets gebeurt (de caravan staat op een heuvel en u vergeet de handrem), dan heeft u daarvoor uw aansprakelijkheidsverzekering.

Waarom een caravanverzekering afsluiten?

Prima geregeld, denkt u. Maar in allebei voorbeelden bent u zelf toch de klos: uw eigen caravan loopt ook schade op. Schade die uw autoverzekering niet dekt. Terwijl de reis naar de camping u juist ontspanning moest brengen. Een caravanverzekering verzacht het vakantieleed dan. Ook bij veel voorkomende gevallen als hagelschade, stormschade, inbraak of diefstal.

Overal kans op hagelschade

In alle populaire vakantielanden loopt u het risico op dikke hagelstenen. Inboedel en de vastgezette bagage hebben veilig onderdak, maar juist dat dak heeft eronder te lijden. Bij InShared kunt u uw caravanverzekering uitbreiden met hageldekking. Hoeft u zich over de financiële gevolgen in ieder geval geen zorgen te maken.

Bereken uw premie