De dagwaarde van een caravan

De dagwaarde van een caravan

De dagwaarde is het bedrag dat uw caravan op dat moment waard is. Die waarde heeft u nodig als hij total loss raakt of gestolen wordt. Een voordeeltje: bij InShared gaan we de eerste 5 jaar uit van de nieuwwaarde.

Hoe wordt de dagwaarde bepaald?

De belangrijkste factoren van de dagwaarde zijn de cataloguswaarde, de leeftijd, het gebruik en het onderhoud van uw caravan. Die laatste twee zijn lastig te meten: daarom zijn er ook geen rekentools op internet te vinden. Grofweg kun je stellen dat in de eerste minuut na de koop van een nieuwe caravan, de dagwaarde al 10% keldert. Daarna met ongeveer 5% per jaar. Even kijken naar vergelijkbare caravans op sites met occasions geeft een goede indicatie.

Wanneer is de dagwaarde van belang?

Als u schade heeft aan uw caravan en het kost meer om dat te repareren dan hij op dat moment waard is. Hij is dan zoals dat heet total loss. En als uw caravan, ondanks de voorzorgsmaatregelen, toch van de camping gestolen wordt. Dan zeggen we bij de InShared Caravanverzekering: vervangen of uitkeren.

Eerste 5 jaar: gewoon de nieuwwaarde

Met nieuwe caravans doen wij niet flauw. InShared vergoedt de eerste 5 jaar gewoon de nieuwwaarde. Heeft u een tweedehands exemplaar, maar jonger dan 8 jaar? Dan krijgt u de eerste 4 jaar de complete aanschafwaarde uitgekeerd.

Bereken uw premie