undefined

Acupunctuur huisdier

Bij acupunctuur wordt met dunne naalden bepaalde punten aangeprikt, waarmee de energie in het lichaam in evenwicht wordt gebracht. Een acupunctuur behandeling wordt vergoed met de aanvullende Extra dekking bij onze Dierenverzekering, tot € 250 per jaar.

Wat is acupunctuur voor uw huisdier?

Acupunctuur is een behandeling uit de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al meer dan 3.000 jaar toegepast bij mens en dier. Het woord acupunctuur komt uit het Latijn: ‘acus’ betekent naald en ‘pungere’ betekent steken.

Vaak worden er naalden gebruikt, maar ook met een laser kan er acupunctuur uitgevoerd worden. Zo worden er prikkels vanuit het behandelde gebied naar de hersenen en ruggenmerg gestuurd. Dit helpt de bloedcirculatie en er komt endorfine vrij. Heeft u specifieke vragen over acupunctuur bij uw hond of kat? Neem dan contact op met uw eigen dierenarts.

Kosten acupunctuur huisdier

De kosten voor een acupunctuurbehandeling voor uw hond of kat kunnen flink verschillen. Het totale kostenplaatje hangt namelijk af van het behandelplan. Heeft uw huisdier meerdere sessies nodig? Dan betaalt u logischerwijs meer dan bij 1 sessie.

Vergoeding acupunctuur voor uw huisdier

De kosten voor acupunctuur zijn met de Dierenverzekering van InShared niet standaard verzekerd. U kunt wel de Extra dekking afsluiten. Met deze aanvullende dekking zijn de kosten voor homeopathie en acupunctuur tot maximaal € 250 per jaar verzekerd.

Let op: acupunctuur wordt alleen vergoed als uw huisdier is doorverwezen door de dierenarts. En de dierenarts staat op de doorverwijslijst van de Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten.

Eigen bijdrage acupunctuur huisdier

Voor de verzekerde kosten betaalt u een eigen bijdrage van 20%. De eigen bijdrage is het percentage van de verzekerde kosten dat u zelf betaalt.

Dierenverzekering

De juiste zorg voor uw hond of kat kan een aardig prijskaartje hebben. Dat is waarom een dierenverzekering zo fijn is. Benieuwd wat er nog meer allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees dan onze voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?