Is een huisdierenverzekering echt nodig?

Is een huisdierenverzekering echt nodig?

Veel dierenbezitters vinden van wel. Er gebeuren jaarlijks duizenden aanrijdingen en vrijwel alle dieren worden uiteindelijk ziek. Een operatie kan behoorlijk in de papieren lopen.

Wat kunt u exact verzekeren voor uw huisdier?

Voor kat en hond is er een basisverzekering en een uitgebreide verzekering. De basisverzekering (Huisdier & ongeval) voor als u verzekerd wilt zijn tegen onvoorziene ongelukken. Als baasje weet u dat u dat er een kans bestaat dat uw kat of hond aangereden kan worden, zomaar kan vallen, botsen of ergens in verstrikt raken. Daarnaast dekken wij de kosten als u uw huisdier onverhoopt moet laten inslapen na een ongeval. Deze verzekering is er al voor een paar euro per maand. Voor een kat of hond (onder de 6 jaar) kunt u ook nog uitbreiden met Huisdier & zorg. Die komt vooral van pas als uw huisdier ziek wordt.

Wanneer kan ik een beroep doen op de Huisdierenverzekering?

Wanneer uw kat en/of hand ziek wordt is het erg prettig als u financiële hulp heeft bij de kosten voor een dierenarts. De huisdierenverzekering vergoed de kosten van onderzoek, behandeling en verpleging veroorzaakt door een ongeval (basisverzekering) of ziekte (uitgebreide verzekering). Onder de Huisdier & zorgverzekering vallen ook vaccinaties, opname, gebitsreiniging, chemokuur en inslapen. Maar wij denken ook aan ander onheil dat baasjes kan overkomen; zo kunt u als u trouwe maatje vermist is, bij ons aankloppen voor de kosten van een krantenadvertentie.

Wat kan ik doen?

Wanneer uw kat en/of hand ziek wordt is het erg prettig als u financiële hulp heeft bij de kosten voor een dierenarts. De Huisdierenverzekering vergoed de kosten van onderzoek, behandeling en verpleging veroorzaakt door een ongeval (basisverzekering) of ziekte (uitgebreide verzekering). Onder de Huisdier & zorgverzekering vallen ook vaccinaties, opname, gebitsreiniging, chemokuur en inslapen. Maar wij denken ook aan ander onheil dat baasjes kan overkomen; zo kunt u als u trouwe maatje vermist is, bij ons aankloppen voor de kosten van een krantenadvertentie.

De Huisdierenverzekering afsluiten kunt u al vanaf een paar euro per maand.