Wat dekt de Huisdierenverzekering?

Wat dekt de Huisdierenverzekering?

De basisverzekering, Huisdier & ongeval, is er voor vrijwel alle kosten als gevolg van een ongeval. Een val, verstrikt raken of verwondingen door een ander dier bijvoorbeeld. De uitbreiding, Huisdier & zorg, vergoedt ook de medische kosten, maar dan als gevolg van ziekte.

Wat is de uitkering bij de Huisdierenverzekering?

Voor Huisdier & ongeval en de uitbreiding Huisdier & zorg 100% zijn de kosten voor onderzoek, behandeling en verpleging tot € 3.500 gedekt. U betaalt dan alleen de eigen bijdrage. Breidt u uit met Huisdier & zorg 50% en wordt uw kat of hond ziek, dan betalen wij de ene helft en u de andere. Daar zit geen eigen risico bij.

Kan ik alle honden en katten meeverzekeren?

Nee. De meeste katten en hondenrassen worden verzekerd. Een aantal rassen verzekeren wij niet omdat de risico’s op ziekten en/of aandoeningen erg hoog zijn. Verder zijn de dekkingen Huisdier & Zorg 50% en Huisdier & Zorg 100% af te sluiten voor honden en katten tot en met 5 jaar. De dekking Huisdier & Ongeval kan worden afgesloten voor honden en katten tot en met een leeftijd van 8 jaar.

Is mijn hond of kat dan overal verzekerd?

Uw hond of kat is bij ons voor de meeste letsels verzekerd: of het ongeval nu binnen of buiten of in het verkeer plaatsvond.

Gaat u op reis in Europa? En bedragen de medische kosten voor uw huisdier meer dan € 250? Dan zijn deze met de Huisdierenverzekering verzekerd. De eerste € 250 draagt u zelf bij.