undefined

Bloedonderzoek huisdier

Het woord zegt het eigenlijk al: met een bloedonderzoek wordt er gekeken naar het bloed van uw hond of kat. Er zijn verschillende redenen om een bloedonderzoek te doen. Denk aan het bevestigen van een diagnose, om te kijken of de medicatie bij uw huisdier aanslaat of omdat uw viervoeter binnenkort onder narcose wordt gebracht. Voor oudere dieren kan met bloedonderzoek worden bekeken hoe gezond het beestje nog is.

Wat betekent bloedonderzoek voor uw huisdier?

De dierenarts of de assistent neemt het bloed af, vaak uit een ader aan de voorkant van 1 van de poten. Vervolgens gaat de dierenarts het bloedvat zichtbaar maken met een stuwband. Het zorgt ervoor dat de aderen wat dikker worden, zodat het prikken makkelijker gaat. Dit alles gebeurt zo rustig mogelijk, zodat uw huisdier zo min mogelijk stress heeft. Meestal mag u ook bij uw hond of kat blijven, zodat u uw huisdier kunt steunen. Heeft u specifieke vragen over bloedonderzoek bij uw huisdier? Stel die dan vooral aan uw dierenarts.

Kosten bloedonderzoek voor uw huisdier

De kosten per bloedonderzoek kunnen verschillen. Dat ligt aan de test die wordt gedaan en waar het onderzoek wordt gedaan. Sommige onderzoeken kunnen in de kliniek zelf worden gedaan en andere onderzoeken moeten worden uitgevoerd in een laboratorium. De kosten liggen meestal rond de € 50 en € 150, maar uitzonderingen daarop zijn natuurlijk mogelijk.

Vergoeding bloedonderzoek voor uw huisdier

De kosten voor bloedonderzoek worden vergoed met de Basisdekking van onze Dierenverzekering. Hoeveel er is verzekerd, ligt aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Maar let op! Als het bloedonderzoek wordt uitgevoerd voor een ziekte of aandoening die valt onder een aanvullende dekking, is het alleen verzekerd als u die dekking heeft. Dat zijn Extra dekking, Gebit of Behandeling van kanker. Ook kan er een maximale vergoeding zijn voor de behandeling. Dat leest u dan terug in onze voorwaarden.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van een bloedonderzoek betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Een bloedonderzoek is vaak een eerste stap om uit te zoeken wat er aan de hand is met uw hond of kat. Dan is het wel zo fijn om een uitgebreide dierenverzekering te hebben. Weten wat er nog meer onder de Dierenverzekering van InShared valt? Check de voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?