undefined

Castratie huisdier

Er zijn verschillende redenen om uw huisdier te laten castreren. Voorkomen dat uw hond of kat zich gaat voortplanten is natuurlijk een open deur. Maar met een castratie verkleint u ook de kans op bijvoorbeeld (seksueel) ongewenst gedrag en bepaalde ziektes.

Wat betekent een castratie voor uw huisdier?

Castreren betekent dat uw hond of kat onvruchtbaar wordt gemaakt door de geslachtshormoonproducerende organen te verwijderen. In niet-medische taal: bij vrouwtjesdieren worden beide eierstokken weggehaald en bij mannetjesdieren worden de zaadballen verwijderd. Goed om te weten: ook teefjes en poezen worden vaak gecastreerd. Dat wordt vaak sterilisatie genoemd, maar bij een echte sterilisatie worden de eierleiders niet verwijderd, maar onderbroken.

Met een operatie wordt de castratie uitgevoerd. Zodra de klus is geklaard wordt er gekeken of de wond gehecht moet worden. Daarna moet uw huisdier het een tijdje rustig aandoen. En belangrijk: uw hond of kat moet niet aan de wond likken, anders kunnen ze niet goed genezen.

Wilt u meer weten over de castratie van uw hond of kat? Neem dan contact op met uw dierenarts. Die kan u specifieke informatie geven die past bij uw huisdier.

Kosten castratie huisdier

De kosten van een castratie kunnen nogal uiteenlopen. Zo speelt het gewicht van uw huisdier een rol. Bij lichte dieren zijn de kosten lager dan bij zwaardere huisdieren. Ook zit er verschil in het castreren van een mannetje of een vrouwtje. En de ene dierenarts vraagt een andere prijs dan de ander. Vraag daarom aan de dierenarts wat de kosten zijn.

Vergoeding castratie voor uw huisdier

Met onze Dierenverzekering bent u verzekerd voor de medische kosten van een castratie tot maximaal € 250. Ook bijkomende kosten zoals narcose, infuus, monitoring en bewaking zitten in deze dekking. Chemische castratie en anti-loopsheidsprikken vergoeden wij trouwens niet.

Eigen bijdrage

U betaalt een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Castratie van uw huisdier kan veel vervelende problemen voorkomen en is in vele gevallen ook medisch noodzakelijk. Onder deze dekking vallen ook aanvullende kosten rondom de castratie zoals narcose en monitoring. Weten wat er nog meer onder de Dierenverzekering valt? Check de voorwaarden.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?