undefined

Chiropractie huisdier

Als uw hond of kat pijn heeft rondom de wervelkolom, dan kan chiropractie helpen. Met de Extra dekking bij onze Dierenverzekering is er dekking voor een bezoek van uw huisdier aan de chiropractor.

Wat betekent chiropractie voor uw huisdier?

Blokkades, scheefstanden en spanningen rond de wervelkolom: het kan voor vervelende klachten zorgen bij uw hond of kat. Met chiropractie kan worden opgespoord wat er aan de hand is. Een chiropractor zal daarna de wervels of gewrichten op de juiste plek zetten.

Chiropractie valt bij ons onder de Extra dekking van onze Dierenverzekering. Maar u kunt niet zomaar langs bij een chiropractor. Uw dierenarts moet uw huisdier doorverwijzen en de behandeling moet worden uitgevoerd door een dierfysiotherapeut. Die moet erkend én ingeschreven zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD).

Benieuwd of chiropractie iets is voor uw hond of kat? Bespreek dit vooral met uw dierenarts.

Kosten chiropractie huisdier

Omdat u in de meeste gevallen vaker moet terugkomen bij de chiropractor voor een tweede of derde consult, kunnen de kosten best hoog oplopen. Ook verschillen de tarieven per chiropractor. Gemiddeld bent u tussen de € 60 en € 85 kwijt voor een eerste behandeling. Een tweede consult zit ongeveer op hetzelfde tarief als de eerste.

Vergoeding chiropractie voor uw huisdier

Zoals gezegd: chiropractie is verzekerd met onze Dierenverzekering als u de Extra dekking heeft afgesloten. U krijgt dan maximaal € 250 per jaar vergoed.

Eigen bijdrage chiropractie huisdier

Er is een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u 20% van de verzekerde kosten zelf moet betalen.

Dierenverzekering

Chiropractie is niet het enige dat meeverzekerd is met de aanvullende dekking Extra bij onze Dierenverzekering. Nieuwsgierig naar wat we nog meer verzekeren? Lees onze voorwaarden en bereken direct uw premie!

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?