undefined

MRI-scan of CT-scan huisdier

Als de dierenarts een kijkje wil nemen in het lichaam van uw huisdier, zijn MRI- en CT-scans handige hulpmiddelen. Een MRI-scan laat vaak een specifieker deel van het lichaam van uw huisdier zien. Met een CT-scan wordt een dwarsdoorsnede van het lichaam gemaakt.

Wat betekent MRI- of CT-scan voor uw huisdier?

MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging en wordt gebruikt om bijvoorbeeld ontstekingen, tumoren, fracturen, cysten of slijtage in beeld te brengen. CT staat voor Computer Tomografie en wordt gebruikt om te kijken naar afwijkingen in de botten of organen in het lichaam van uw huisdier.

Als uw hond of kat een MRI-scan of CT-scan nodig heeft, kan dit vaak gewoon bij de dierenarts. Bij een MRI-scan wordt uw huisdier op een tafel gelegd die door een lange, dunne tunnel gaat met een sterk magneetveld en radiogolven. Bij een CT-scan gaat uw maatje door een apparaat dat röntgenstralen door het lichaam laat schijnen. In beide gevallen krijgt het dier een roesje, om rustig te blijven. De scan zelf is gelukkig pijnloos voor het dier en er zijn geen stralingen of andere schadelijke stoffen betrokken.

Kosten MRI- of CT-scan huisdier

De kosten voor een MRI-scan of CT-scan kunnen per dierenarts variëren. Voor een MRI-scan betaalt u indicatief € 600 tot € 1.000. Voor een CT-scan bent u indicatief een bedrag kwijt tussen de € 500 en € 1.000. In sommige gevallen is dit duurder dan u misschien gewend bent bij een MRI- of CT-scan bij een mens. Dat komt omdat deze apparaten speciaal op maat zijn gemaakt voor dieren. Vraag altijd eerst naar de kosten voordat u en MRI-scan of CT-scan laat maken.

Vergoeding MRI- of CT-scan voor uw huisdier

Met de Dierenverzekering van InShared zijn de kosten voor een MRI- of CT-scan verzekerd. Wel moet u rekening houden met de maximale vergoeding die u heeft gekozen. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

En let op: is er een MRI- of CT-scan nodig vanwege ziektes of aandoeningen die verzekerd zijn op de aanvullende dekkingen? Dan wordt dit onderzoek alleen vergoed als u die aanvullende dekking heeft afgesloten.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van een MRI-scan of CT-scan betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Welke vergoeding zoekt u?