undefined

Dierenambulance

In het geval van nood is een dierenambulance er voor het vervoer van zieke en gewonde dieren naar een dierenarts of asiel. Dankzij deze vrijwilligers kan er dag en nacht hulp worden geboden aan dieren die direct zorg nodig hebben.

Wat doet een dierenambulance?

De dierenambulance is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar om dieren te helpen. Dit werk wordt heel vaak door vrijwilligers gedaan. Die vervoeren vooral zieke en gewonde dieren in een speciale ambulance. Maar de vrijwilligers van de dierenambulance doen nog veel meer. Zo assisteren ze vaak hulpdiensten als er een incident is met een dier, worden beschermde diersoorten naar speciale opvang gebracht, halen ze kadavers in opdracht van de gemeente weg en geven ze voorlichting op scholen. Dit maakt de dierenambulance onmisbaar!

Wat betekent een dierenambulance voor uw huisdier?

Is er een noodsituatie, bijvoorbeeld omdat uw huisdier is aangereden? Bel dan het nummer van uw regionale dierenambulance of het landelijke meldnummer 144. Daar zitten dag en nacht mensen klaar om de telefoon aan te nemen. U kunt natuurlijk ook bellen als u een ziek, gewond of verdwaald dier tegenkomt waar u niet het baasje van bent.

Moet uw hond of kat naar een afspraak bij de dierenarts, maar heeft u zelf geen vervoer? Of heeft u hulp nodig om uw huisdier te verhuizen? Dan kunt u een beroep doen op de vrijwilligers van de dierenambulance. Neem wel ruim van tevoren contact op met uw regionale dierenambulance. Hou er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn, die u niet kunt declareren bij de Dieren­verzekering.

Kosten dierenambulance huisdier

De kosten van de dierenambulance komen altijd voor rekening van de eigenaar van het huisdier. Dus ook als iemand anders uw huisdier ergens gewond vindt en de dierenambulance inschakelt. Dat staat zelfs in de wet (voor de juristen onder ons, artikel 6:200 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek). Wel verschilt het per dierenambulance hoeveel u uiteindelijk betaalt. De gereden afstand wordt bijvoorbeeld vaak meegenomen in de berekening. U moet denken aan een bedrag vanaf zo’n € 30.

Vergoeding dierenambulance

Als uw hond of kat een ongeval heeft gehad en u heeft daarvoor de dierenambulance ingeschakeld, dan worden die kosten vergoed met onze Dieren­verzekering. Schakelt u de dierenambulance voor een andere situatie in, dan valt dat niet onder de verzekering.

Eigen bijdrage bij dierenambulance

Voor de kosten van de dierenambulance betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dieren­verzekering

Met onze Dieren­verzekering kunt u rekenen op goede dekking van de kosten voor een dierenambulance na een ongeval. Ontdek wat er nog meer verzekerd is en kies welke dekking het beste past bij uw huisdier. Bereken uw premie voor onze Dieren­verzekering eenvoudig online.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?