undefined

Dierenarts

Van jaarlijkse gezondheidscheck tot gecompliceerde gebroken pootjes: dierenartsen zien veel voorbij komen.

Wat houdt een dierenartsbezoek met uw huisdier in?

Vaak wordt er gesproken over een eerstelijns en tweedelijns dierenarts. De eerstelijns dierenarts is als het ware de huisarts voor uw hond of kat. Die doet de jaarlijkse controle en voert vooral de onderzoeken en behandelingen uit die vaker voorkomen. Bij de tweedelijns dierenarts gaat het meestal over een dierenarts-specialist. Het woord zegt het al: die dierenarts heeft zich gespecialiseerd in een bepaald gebied.

Kosten dierenarts

De kosten voor een bezoek aan de dierenarts kunnen sterk verschillen. Dat ligt onder andere aan de leeftijd van uw dier, uw locatie en natuurlijk de behandelingen die nodig zijn. Voor een korte gezondheidscheck betaalt u minder dan voor een langdurig behandeltraject.

Vergoeding dierenartsbezoek

Gelukkig kunt u zich verzekeren voor de meeste kosten die gemaakt worden bij de dierenarts. Zo weet u zeker dat uw hond of kat de beste zorg krijgt, zonder dat u zich zorgen maakt over een flinke rekening.

Goed om vooraf te weten: er zijn een paar voorwaarden aan onze vergoeding voor de dierenarts. Zo moet uw dierenarts bij de overheid zijn geregistreerd en bevoegd zijn om de diergeneeskunde uit te oefenen. Een dierenarts-specialist moet zijn ingeschreven bij het Nederlands Veterinair Specialistenregister of geregistreerd zijn als Europees Specialist (Diplomate). Verder moet de dierenarts een goed uitgeruste praktijk hebben (dus geen mobiele praktijk) en dag en nacht bereikbaar zijn voor goede hulp of samenwerken met praktijken in de buurt die dit aanbieden. De informatie over de behandelingen bij de dierenarts worden gedeeld met ons. Denk aan de patiëntenkaart van uw hond of kat, de behandelingen, de onderzoeksresultaten en de gespecificeerde behandelingskosten. Voor een dierenarts in België en Duitsland geldt dat ze in die landen een erkend dierenarts moeten zijn.

Voldoet uw dierenarts of dierenarts-specialist niet aan de regels? Dan laten we dat weten en leggen we uit waarom we dat vinden. U zoekt vervolgens een andere dierenarts die wel aan de regels voldoet om uw kosten vergoed te krijgen.

Voor alleen het bezoek aan de dierenarts en dierenarts-specialist is de vergoeding maximaal € 100 per jaar.

Eigen bijdrage dierenarts

Voor de kosten van een dierenarts betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dieren­verzekering

U wilt natuurlijk de allerbeste zorg voor uw huisdier. Een goede dieren­verzekering is dan onmisbaar. Met onze Dieren­verzekering bent u ruim verzekerd voor een consult of behandeling bij een goede dierenarts of dierspecialist. Bekijk de voorwaarden van onze Dieren­verzekering om te zien hoe u precies verzekerd bent. Ziet u het zitten? Bereken dan direct online uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?