undefined

Diergeneesmiddelen

Het is natuurlijk nooit leuk wanneer uw hond of kat ziek is. Gelukkig bestaan er goede diermedicijnen waarmee onze huisdieren behandeld kunnen worden.

Wat zijn diergeneesmiddelen?

Medicijnen zijn natuurlijk uitgevonden om kwaaltjes te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen. En net zoals ze beschikbaar zijn voor mensen, zijn ze ook voor dieren te krijgen.

Een aantal geneesmiddelen zijn vrij verkrijgbaar. Denk aan een ontwormingsmiddel voor uw huisdier. Andere medicijnen kunnen alleen gehaald worden als u een recept heeft ontvangen van uw dierenarts, of zelfs alleen door de dierenarts worden toegediend.

Bijwerkingen diermedicijnen

Net als mensen kunnen dieren ook bijwerkingen hebben van medicatie. Houd uw hond of kat daarom altijd goed in de gaten wanneer u het diermedicijn geeft. Gedraagt uw huisdier zich raar na het medicijn te hebben ingenomen? Laat het vooral uw dierenarts weten.

Kosten medicijnen voor uw hond of kat

De kosten voor diergeneesmiddelen variëren enorm. De vlooienpipetjes en wormtabletjes in de dierenwinkel schaft u al snel voor zo’n € 10 aan. Maar zijn de diermedicijnen echt ontwikkeld voor een specifieke kwaal en moeten ze voorgeschreven worden door de dierenarts? Dan lopen de kosten vaak flink op. Zeker als er meerdere medicijnen nodig zijn om een probleem te verhelpen of uw huisdier langere tijd medicijnen moet slikken, hangt er best een prijskaartje aan diergeneesmiddelen.

Vergoeding diergeneesmiddelen

Met onze Dierenverzekering en aanvullende dekkingen vergoeden wij de kosten van medicijnen die in Nederland geregistreerd zijn voor het gebruik door huisdieren. We vergoeden ook medicijnen die eigenlijk voor mensen bedoeld zijn, ook als de apotheek die speciaal voor uw huisdier maakt. Maar alleen als dat volgens de diergeneesmiddelenwet mag. De maximale vergoeding is afhankelijk van de maximale uitkering die u heeft verzekerd en de aanvullende dekkingen die u heeft afgesloten.

Goed om te weten: we vergoeden niet alle diermedicijnen. Vinden wij bijvoorbeeld dat de medicijnen overbodig of onnodig duur zijn? Of heeft u zelf geneesmiddelen via internet gekocht? Dan vergoeden we deze niet. Voor andere uitzonderingen en meer informatie kunt u altijd onze voorwaarden bekijken.

Eigen bijdrage bij vergoeding diermedicijnen

Voor de kosten van dierengeneesmiddelen betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

U wilt natuurlijk dat uw hond of kat de juiste dierengeneesmiddelen en andere nodige zorg kan krijgen zonder dat dit direct in de papieren loopt. Daarom is een dierenverzekering zo belangrijk. Ontdek wat er precies binnen de dekking van onze Dierenverzekering valt en bereken uw premie gemakkelijk online.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?