undefined

Echo huisdier

Officieel wordt een echo een echografie genoemd. Een echo bij huisdieren lijkt op de echo die mensen ook krijgen. In het kort: met geluidsgolven wordt er een afbeelding gemaakt van de binnenkant van het lichaam van uw hond of kat.

Wat betekent een echo voor uw huisdier?

Soms is het nodig dat uw huisdier voor de echo nuchter is. Dat wil zeggen dat uw maatje een paar uur voor de behandeling niet heeft gegeten. Zodra het zover is, zal een stukje van de vacht worden geschoren. In principe is een echo maken een eenvoudige behandeling: uw huisdier hoeft niet onder narcose of onder het mes en u mag er vaak bij blijven zitten. Wel zo fijn als uw hond of kat bang is voor de dierenarts.

Heeft u specifieke vragen over het maken van een echo bij uw huisdier? Laat dit dan weten aan uw dierenarts. Die geeft u graag meer informatie.

Kosten echo van uw hond of kat

Het verschilt per dierenarts wat een echo precies kost. Niet alleen de locatie van uw dierenarts speelt daarbij een rol, maar ook waarom een echo gemaakt wordt. Hou rekening met een bedrag tussen de € 100 en € 125, maar dit kan dus ook hoger zijn. Uw dierenarts kan u vooraf meer over de kosten vertellen.

Vergoeding echo

Met onze Basisdekking bij de Dierenverzekering bent u verzekerd voor het maken van een echo bij uw hond of kat bij een ongeluk of ziekte. Maar let op: een echo is niet verzekerd als uw huisdier drachtig is. Hoeveel er is verzekerd, ligt aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Heeft uw hond of kat kanker? Dan worden kosten voor een echo alleen vergoedt als u de extra dekking Behandeling van kanker heeft afgesloten bij de Dierenverzekering. De maximale vergoeding is € 2.000 per jaar.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van een echo betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Moet er een echo gemaakt worden bij uw hond of kat? En dan is het fijn als u een dierenverzekering heeft afgesloten. Bereken direct uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?