undefined

Elleboogaandoening huisdier

Last van een elleboog is nooit leuk, maar nog extra vervelend voor dieren. Want zulke klachten zorgen voor pijn, kreupelheid en gewrichtsslijtage bij uw huisdier. Dus hoe eerder u er bij bent, hoe fijner dat is voor uw hond of kat.

Wat betekent een elleboogaandoening bij uw huisdier?

Een elleboogaandoening bij uw huisdier kan al op jonge leeftijd ontstaan, nog voor uw hond of kat 1 jaar oud is. U kunt het herkennen aan kreupelheid aan de voorpoten of als uw huisdier pijn heeft bij het bewegen van de voorpoten. Ook extra vocht dat zich ophoopt bij het gewricht kan een teken zijn van een elleboogaandoening. Vaak kan een elleboogaandoening worden vastgesteld met röntgenfoto’s en een onderzoek aan alle poten.

Heeft uw huisdier last van een elleboog of heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met uw dierenarts.

Kosten behandeling elleboogaandoening huisdier

De kosten voor een elleboogaandoening verschillen nogal. Zo ligt het er aan wat er aan de hand is. Is er een elleboog uit de kom geschoten of het een erfelijke aandoening? Er zijn dan verschillende behandelingen met ieder een eigen prijskaartjes. Ook spelen de leeftijd en het gewicht van uw huisdier een grote rol. En hou rekening met kosten die daarvoor al worden gemaakt om een elleboogaandoening vast te stellen. Zo betaalt u vaak al voor de consultkosten van de dierenarts, het nemen van röntgenfoto’s of een CT-scan en de revalidatie achteraf. Het is daarom niet mogelijk om een schatting te geven van de kosten.

Vergoeding elleboogaandoening voor uw huisdier

De Dierenverzekering van InShared vergoedt de kosten die komen kijken bij de behandeling van een elleboogaandoening. Daar zijn wel 2 uitzonderingen op: als het gaat om een erfelijke aandoening of een aangeboren afwijking. Soms is dat vooraf niet bekend. De kosten om dat uit te zoeken worden dan wel vergoed. De maximale vergoeding hangt af van de maximale uitkering per jaar die u heeft verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage

Voor de kosten voor elleboogaandoeningen betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

De juiste zorg voor uw hond of kat kan een aardig prijskaartje hebben. Dat is waarom een dierenverzekering zo fijn is. Benieuwd wat er nog meer allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees dan onze voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?