undefined

Endoscopie huisdier

Heeft uw hond of kat last van bijvoorbeeld verstopping, diarree, snotterigheid of langdurig hoesten? En weten u en uw dierenarts niet goed wat er aan de hand is? Dan kan er worden gekozen voor een endoscopie. Met een dunne, flexibele slang (waar aan het einde een camera met een lampje zit) kijkt de dierenarts in het lichaam van uw huisdier.

Wat betekent een endoscopie voor uw huisdier?

Voor de endoscopie moet uw huisdier vaak onder narcose. De dierenarts zal vervolgens de endoscoop via de bek of anus inbrengen en langzaam naar het gebied van het lichaam bewegen dat onderzocht moet worden. Tijdens de endoscopie kan de arts onder andere foto's maken, waardoor deze een beeld kan krijgen wat er aan de hand is. Als er afwijkingen of aandoeningen worden gevonden, kan de dierenarts eventueel direct actie ondernemen.

Kosten endoscopie huisdier

De kosten voor een endoscopie verschillen per onderzoek. Zo spelen de leeftijd, gezondheid en ernst van de aandoening van uw huisdier een rol, net zoals de duur en complexiteit van de procedure. Over het algemeen kunnen de kosten van een endoscopie bij een hond of kat ergens tussen de € 100 en € 1.000 liggen, afhankelijk dus van die factoren en eventueel vervolgonderzoek.

Vergoeding endoscopie voor uw huisdier

Een endoscopisch onderzoek wordt met de Basisdekking van onze Dierenverzekering vergoedt. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage

Voor de kosten voor endoscopie betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Met onze Dierenverzekering kunt u rekenen op vergoeding van de kosten voor een endoscopie bij uw huisdier. Zo kunt u de juiste zorg zoeken en komt u niet voor hoge kosten te staan. Wilt u meer weten over onze Dierenverzekering en de verschillende vergoedingen? Ontdek wat u kunt verwachten en bereken eenvoudig uw premie online.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?