undefined

Euthanasie huisdier

U moet er natuurlijk niet aan denken, maar ook onze huisdieren leven niet eeuwig. Als uw hond of kat ernstig ziek is, kunt u kiezen om uw huisdier in te laten slapen. Dat heet officieel euthanasie.

Wat betekent euthanasie voor uw huisdier?

Als er geen sprake is van een acute situatie, zal uw dierenarts u rustig uitleg geven over euthanasie. Zo kan de euthanasie worden uitgevoerd in de praktijk, maar bij sommige dierenpraktijken kunt u er voor kiezen om de dierenarts bij u thuis te laten komen. Vaak krijgt het dier eerst een injectie om in een roes te komen, zodat prikkels uit de omgeving niet meer worden opgemerkt. Daarna wordt er tweede injectie gegeven. Aan dit spuitje zal het dier overlijden.

Kosten euthanasie van uw hond of kat

Het verschilt per dierenarts hoeveel het inslapen van een huisdier kost. Het gewicht van uw huisdier en de plek waar u woont spelen daar een rol in. Maar ook of het binnen of buiten de openingstijden van de dierenpraktijk plaatsvindt is van invloed op de kosten. Gemiddeld kost het laten inslapen van uw huisdier rond de € 110. Als de dierenarts bij u thuiskomt, zijn de kosten ongeveer € 150. Als u zeker wil zijn van de kosten, bespreek dit dan vooraf met uw dierenarts.

Vergoeding euthanasie

Bij de Dierenverzekering van InShared is het laten inslapen van uw huisdier verzekerd, tot maximaal € 250. Ook het laten ophalen van uw overleden huisdier bij u thuis via de dierenarts wordt vergoed.

Begrafenis of crematie van uw huisdier

De kosten voor een begrafenis of crematie worden niet vergoed met onze Dierenverzekering.

Eigen bijdrage

Bij InShared zijn de kosten voor euthanasie verzekerd met de Dierenverzekering tot maximaal € 250. U betaalt wel een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Met onze Dierenverzekering kunt u dus rekenen op goede dekking bij euthanasie van uw huisdier. Wilt u weten welke vergoedingen nog meer binnen onze Dierenverzekering en aanvullende dekkingen vallen? Bekijk snel de voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?