undefined

Fysiotherapie huisdier

Als uw hond of kat niet goed kan bewegen, kan fysiotherapie een oplossing zijn. Ook om bewegingsklachten te voorkomen bij bijvoorbeeld oudere dieren kan fysiotherapie helpen. Met de Extra dekking bij de Dierenverzekering bent u tot € 250 per jaar verzekerd voor fysiotherapie voor uw huisdier.

Wat betekent fysiotherapie voor uw huisdier?

Na een onderzoek van uw dierenarts zal die uw hond of kat doorverwijzen naar een dierenfysiotherapeut. Er is een speciale vereniging voor dierenfysiotherapeuten: de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren. Alleen dan is er dekking voor de behandelingen van uw huisdier. De fysiotherapeut stelt u vaak vooraf een aantal vragen en voert een kort lichamelijk onderzoek uit. Zo wordt er duidelijk wat de klachten zijn en wat het beste behandelplan is.

Heeft u nog vragen over fysiotherapie voor uw huisdier? Stel die gerust aan uw dierenarts of aan uw dierenfysiotherapeut. Die denken graag met u mee.

Kosten fysiotherapie huisdier

Het verschilt per fysiotherapeut wat de kosten voor een intakeconsult en vervolgbehandelingen zijn. Over het algemeen bent u hier zo tussen de € 45 en € 90 per afspraak voor kwijt. Als u zeker wil zijn van de kosten, neem dan contact op met uw eigen dierenarts of dierenfysiotherapeut.

Vergoeding fysiotherapie voor uw huisdier

Met de aanvullende Extra dekking bij de Dierenverzekering is er dekking voor fysiotherapie voor uw hond of kat. De vergoeding is maximaal € 250 per jaar. En let op: de kosten worden alleen vergoed als uw huisdier doorverwezen is door uw dierenarts. En als de dierfysiotherapeut is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren.

Eigen bijdrage fysiotherapie huisdier

Voor de kosten van fysiotherapie betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

De juiste zorg voor uw hond of kat kan een aardig prijskaartje hebben. Dat is waarom een dierenverzekering zo fijn is. Benieuwd wat er nog meer allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees dan onze voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?