undefined

Gebitsbehandeling huisdier

Het is belangrijk om het gebit van uw huisdier regelmatig te laten controleren door een dierenarts. Zo kan er op tijd worden ingegrepen bij eventuele problemen. Met de aanvullende dekking Gebit bij onze Dierenverzekering bent u verzekerd voor het voorkomen én genezen van meeste gebitsproblemen bij uw hond of kat.

Wat is een gebitsbehandeling voor uw huisdier?

Het vullen van een gaatje, een wortelkanaalbehandeling, het trekken van een kies of een periodieke schoonmaak: ook uw huisdier moet aan een tandartsbezoek geloven. Gelukkig weet uw dierenarts precies hoe dit aangepakt moet worden. En hoe problemen voorkomen kunnen worden. Overleg daarom met uw dierenarts over de beste gebitsbehandeling voor uw huisdier.

Kosten gebitsbehandeling huisdier

De kosten voor de behandeling van het gebit bij honden en katten kunnen sterk verschillen. Het verwijderen van tandsteen en het behandelen van tandvleesproblemen kost gemiddeld tussen de € 70 en € 100. Voor een (periodieke) gebitsreiniging ligt het bedrag vaak rond de € 100 per keer. En voor extractie (het trekken van tanden of kiezen) moet u rekenen op een bedrag vanaf € 300. Om zeker te weten wat de kosten zijn voor de behandelingen, kunt u dat bij uw dierenarts navragen.

Vergoeding gebitsbehandeling voor uw huisdier

Onze Dierenverzekering vergoedt de medische kosten voor gebitsbehandelingen niet. Wilt u de medische kosten voor gebitsbehandeling meeverzekeren? Kies dan voor de aanvullende dekking Gebit. De maximale vergoeding is € 250 per jaar. Wel goed om te weten: wij vergoeden kosten voor gebitsbehandelingen die volgens uw dierenarts medisch noodzakelijk zijn voor uw huisdier. Verder vergoeden we nooit tandprotheses, kiesprotheses en implantaten. Ook kosten die u maakt voor aangeboren gebits- en kaakaandoeningen worden niet vergoed.

De periodieke schoonmaakkosten van het gebit van uw huisdier

Tijdens een periodieke schoonmaak wordt het gebit van uw huisdier grondig gereinigd om tandplak en tandsteen te verwijderen. Dit helpt bij het voorkomen van tandproblemen zoals tandvleesontstekingen en rotte tanden.

Wortelkanaalbehandelingen

Een wortelkanaalbehandeling is nodig als het tandvlees van uw huisdier is ontstoken en de zenuw van de tand is aangetast. Tijdens deze behandeling verwijdert de dierenarts de zenuw en het beschadigde weefsel uit de tand en vult het gat met een speciaal materiaal.

Vullen van gaatjes

Het vullen van gaatjes is een andere behandeling die uw dierenarts kan uitvoeren om tandproblemen op te lossen. Als uw huisdier gaatjes in de tanden heeft, kan de dierenarts deze vullen met een speciaal materiaal. Zo blijft de tand stabiel.

Medisch noodzakelijke orthodontistische ingrepen

Met een medisch noodzakelijke orthodontistische ingreep wordt het gebit van uw huisdier gecorrigeerd. Deze behandelingen zijn bijvoorbeeld nodig als de tanden van uw huisdier niet goed op hun plaats staan.

Het trekken van tanden en/of kiezen

Het trekken van tanden en kiezen bij huisdieren is een behandeling die soms nodig is om ernstige tandproblemen op te lossen. Tanden kunnen bijvoorbeeld getrokken worden als ze rot zijn of als er ontstekingen in het tandvlees aanwezig zijn die niet op een andere manier te behandelen zijn. Kiezen kunnen getrokken worden als ze niet goed groeien of als er problemen zijn met het tandvlees rondom de kies.

Eigen bijdrage gebitsbehandeling huisdier

Voor de kosten van een gebitsbehandeling betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Naast de aanvullende dekking Gebit zijn er nog meer extra dekkingen bij onze Dierenverzekering. Zo verzekerd u uw hond of kat uitgebreid, voor een lage premie. Bereken uw premie eenvoudig online.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?