undefined

Gedragstherapie huisdier

Agressie naar mensen of andere dieren, zichzelf bijten of verlatingsangst: het zijn een paar voorbeelden van gedrag dat u liever niet ziet bij uw hond of kat. Gedragstherapie kan dan de oplossing zijn. En dat is verzekerd met de Extra dekking van onze Dierenverzekering.

Wat is gedragstherapie voor uw huisdier?

Gedragstherapie is een vorm van behandeling die wordt gebruikt om gedragsproblemen bij huisdieren te verhelpen. De behandeling begint meestal met een grondig onderzoek door een gedragstherapeut. Tijdens dit onderzoek zal de therapeut informatie verzamelen over het dier en de omgeving, om zo een behandelplan op maat op te stellen. Dit behandelplan bestaat vaak uit verschillende technieken, waarbij gekeken wordt naar de behoeften en leefomstandigheden van uw huisdier.

Kosten gedragstherapie huisdier

Wat de kosten van gedragstherapie voor huisdieren zijn, ligt aan verschillende dingen. Denk aan de omvang en duur van de behandeling. Voor een intake en een paar vervolgsessies betaalt u al snel tussen de € 250 en € 300.

Vergoeding gedragstherapie voor uw huisdier

Als u de aanvullende Extra dekking bij de Dierenverzekering heeft afgesloten zijn de kosten voor gedragstherapie meeverzekerd. Het gaat dan om een bedrag tot € 250 per jaar. Wel moet u zijn doorverwezen door uw dierenarts. Deze diergedragstherapeut moet aangesloten zijn bij het Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD).

Eigen bijdrage gedragstherapie hond of kat

Voor de kosten voor gedragstherapie betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

U kunt gedragstherapie meeverzekeren met onze Dierenverzekering. Ontdek welke dekkingen onze Dierenverzekering nog meer biedt en bereken uw premie eenvoudig online. Zo kan uw huisdier altijd rekenen op de beste zorg en loopt u minder risico op hoge kosten.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?