undefined

Medische hulpmiddelen huisdier

Om uw huisdier zo goed mogelijk te laten genezen, zijn medische hulpmiddelen soms onmisbaar. Zo kan uw hond of kat bijvoorbeeld niet aan een hechting gaan bijten of kan een breuk beter genezen.

Wat zijn medische hulpmiddelen voor uw huisdier?

Er zijn veel medische hulpmiddelen die speciaal voor huisdieren zijn ontworpen. Denk aan een kraag, verband of spalk. Door hier gebruik van te maken herstelt een huisdier vaak sneller. Zulke hulpmiddelen kunt u kopen, maar soms ook huren. Heeft u specifieke vragen over een medisch hulpmiddel voor uw hond of kat? Overleg dan vooral met uw dierenarts.

Kosten medische hulpmiddelen huisdier

De kosten voor medische hulpmiddelen voor uw huisdier verschillen enorm. Een verbandje kost bijvoorbeeld ongeveer € 5, maar het spalken van een poot kan wel oplopen tot € 400. Het ligt dus helemaal aan wat uw huisdier mankeert en wat nodig is voor de genezing.

Vergoeding medische hulpmiddelen voor uw huisdier

De kosten van materialen die nodig zijn om uw huisdier na een ongeluk of operatie te behandelen (zoals verbanden, spalken en botimplantaten) zijn verzekerd. De vergoeding is afhankelijk van de maximale vergoeding die u voor uw Dierenverzekering heeft gekozen. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000. Let wel op! Kosten van protheses en orthopedische hulpmiddelen zijn niet verzekerd.

Eigen bijdrage

Voor de verzekerde medische hulpmiddelen betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

De juiste zorg voor uw hond of kat kan een aardig prijskaartje hebben. Dat is waarom een dierenverzekering zo fijn is. Benieuwd wat er nog meer allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees dan onze voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?