undefined

Hydrotherapie huisdier

Met hydrotherapie loopt uw huisdier op een aquatrainer. Da’s een speciale loopband in een bak met warm water. Deze vorm van therapie is verzekerd met de Extra dekking bij onze Dierenverzekering, tot €250 per jaar.

Wat betekent hydrotherapie voor uw huisdier?

Hydrotherapie is een behandeling voor dieren die niet goed kunnen bewegen. Door bijvoorbeeld een blessure of omdat ze moeten revalideren. Bij hydrotherapie wordt uw hond (of soms kat) in een bad met warm water gezet. Zo worden spieren en gewrichten van uw huisdier versterkt en lukt ontspannen beter. Dit helpt bij het verminderen van pijn en beweegt uw huisdier zich wat makkelijker.

Hydrotherapie valt bij ons onder de Extra dekking van onze Dierenverzekering. Maar wel belangrijk: de behandeling kan niet zomaar worden uitgevoerd. Uw dierenarts moet uw huisdier doorverwijzen en de behandeling moet worden uitgevoerd door een dierfysiotherapeut. Die moet erkend én ingeschreven zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Gaat het om een revalidatie? Dan is het ook goed als die behandeling uitgevoerd wordt door een gecertificeerde Certifeer Canine Rehab Practicus (CCRP).

Denkt u dat hydrotherapie iets is voor uw hond of kat? Check dit vooral met uw eigen dierenarts.

Kosten hydrotherapie huisdier

Veel dierenklinieken en dierenartsen bieden hydrotherapie aan als onderdeel van een grotere behandeling, zoals een revalidatieproces na een operatie. De kosten zitten dan vaak bij deze behandeling in. Sommige dierenklinieken bieden losse hydrotherapie-sessies aan. De kosten liggen meestal tussen de € 60 en € 100 per sessie. Dat kan natuurlijk verschillen per dierenarts. Als u benieuwd bent naar de kosten in uw specifieke situatie, vraag het dan aan uw dierenarts.

Vergoeding hydrotherapie voor uw huisdier

Met de aanvullende Extra dekking zijn kosten voor hydrotherapie verzekerd, tot maximaal € 250 per jaar.

Eigen bijdrage

Er is een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u 20% van de verzekerde kosten zelf moet betalen.

Dierenverzekering

De juiste zorg voor uw hond of kat kan een aardig prijskaartje hebben. Dat is waarom een dierenverzekering zo fijn is. Benieuwd wat er nog meer allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees dan onze voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?