undefined

Isotopenonderzoek huisdier

Van een isotopenonderzoek zullen de meeste mensen niet eerder gehoord hebben. In het kort: er worden radioactieve deeltjes (isotopen) ingebracht bij uw hond of kat. De dierenarts kan zo met speciale apparatuur de straling meten in het lichaam van uw huisdier.

Wat betekent isotopenonderzoek voor uw huisdier?

Een isotopenonderzoek kan nuttig zijn om te onderzoeken hoe uw huisdier eten verteert, of medicijnen aanslaan en om ziektes te ontdekken. Ook is het vaak een goede manier om naar de activiteit en doorbloeding van het hart te kijken. Hoewel het best spannend klinkt, is de radioactieve straling zwak en verdwijnt vaak snel. Zo kan de dierenarts snel informatie krijgen op een relatief veilige manier over de gezondheid van uw huisdier. In de meeste gevallen mag uw hond of kat meteen of een dag na het onderzoek weer mee naar huis.

Dit is een algemene uitleg over isotopenonderzoek bij uw huisdier. Precies weten hoe het zit? Stel dan uw vragen aan een dierenarts.

Kosten isotopenonderzoek huisdier

De kosten voor een isotopenonderzoek bij uw huisdier kunnen flink oplopen. De complexiteit van het onderzoek en de apparatuur die nodig is hebben daar een groot aandeel in. Plus, een isotopenonderzoek bij huisdieren is vaak niet het enige onderzoek dat wordt uitgevoerd. Vaak is het onderdeel van een groter behandelplan en dit maakt het totale kostenplaatje moeilijk te voorspellen.

Vergoeding isotopenonderzoek voor uw huisdier

De Basisdekking van de Dierenverzekering van InShared vergoedt de kosten voor isotopenonderzoek, als dit medisch noodzakelijk is. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Goed om te weten: is er isotopenonderzoek nodig in verband met ziektes of aandoeningen die verzekerd zijn op de aanvullende dekkingen? Dan wordt dit onderzoek alleen vergoed als u die aanvullende dekking heeft afgesloten.

Eigen bijdrage

Er is een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u 20% van de verzekerde kosten zelf moet betalen.

Dierenverzekering

De juiste zorg voor uw hond of kat kan een aardig prijskaartje hebben. Dat is waarom een dierenverzekering zo fijn is. Benieuwd wat er nog meer allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees dan onze voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?