undefined

Knieafwijking huisdier

Gezonde knieën zijn heel belangrijk, zeker voor uw hond of kat. Loopt uw huisdier mank of lukt het niet meer om te springen? Dan kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn met de knie van uw maatje.

Wat betekent een knieafwijking bij uw huisdier?

Een patella luxatie, kapotte meniscus of gescheurde meniscus: ook bij honden en katten zijn de knieën gevoelig voor problemen. Mank lopen is vaak een teken dat er een knieafwijking is. Hoe eerder u bij de dierenarts aan de bel trekt, hoe beter. Want soms kan een dierenarts een knieafwijking direct corrigeren en daarmee ergere klachten voorkomen. Wacht u te lang, dan kan dat ernstige gevolgen hebben voor de knie en mobiliteit van uw huisdier.

Kosten behandelen knieafwijking huisdier

De kosten voor een knieafwijking verschillen nogal. Zo ligt het er aan wat er aan de hand is. Is er een knieschijf los gaan zitten of is het een erfelijke aandoening? Er zijn dan verschillende behandelingen met ieder een eigen prijskaartje. Ook spelen de leeftijd en het gewicht van uw huisdier een grote rol. En hou rekening met kosten die daarvoor al worden gemaakt om een knieafwijking vast te stellen. Zo betaalt u vaak al voor de consultkosten van de dierenarts, het nemen van röntgenfoto’s of een CT-scan en de revalidatie achteraf. Het is daarom niet mogelijk om een schatting te geven van de kosten.

Vergoeding behandeling knieafwijking voor uw huisdier

De Dierenverzekering van InShared vergoedt de kosten die komen kijken bij de behandeling van een knieafwijking. Daar zijn wel 2 uitzonderingen op: als het gaat om een erfelijke aandoening of een aangeboren afwijking. Soms is dat vooraf niet bekend. De kosten om dat uit te zoeken worden dan wel vergoed. De maximale vergoeding hangt af van de maximale uitkering per jaar die u heeft verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage

Voor de kosten voor knieafwijkingen betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

De juiste zorg voor uw hond of kat kan een aardig prijskaartje hebben. Dat is waarom een dierenverzekering zo fijn is. Benieuwd wat er nog meer allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees dan onze voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?