undefined

Laboratoriumonderzoek huisdier

Als uw huisdier ziek is, kan een laboratoriumonderzoek een belangrijk hulpmiddel zijn om te ontdekken wat er aan de hand is met uw hond of kat. Er worden dan verschillende tests uitgevoerd, waarbij gekeken wordt naar bepaalde lichaamsvloeistoffen van uw huisdier.

Wat betekent een laboratoriumonderzoek voor uw huisdier?

Een laboratoriumonderzoek kan worden gebruikt om ziekten vast te stellen, te controleren hoe de ziekte verloopt, te controleren of een medicijn aanslaat of zelfs een ziekte voorkomen. Voordat het laboratoriumonderzoek begint, onderzoekt de dierenarts de algemene gezondheid van uw huisdier. Zodra is besloten welk type onderzoek het beste past bij de symptonen, wordt een klein monster van het lichaamsmateriaal genomen. Denk hierbij aan bloed, urine of ontlasting.

Het monster wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd, waar het door gespecialiseerde technici onderzocht wordt met behulp van geavanceerde apparatuur en analysemethoden. De resultaten van het onderzoek worden vervolgens naar de dierenarts gestuurd, die ze uitleest en bepaalt wat het beste behandelplan is voor uw hond of kat.

Kosten laboratoriumonderzoek huisdier

Het is lastig om vooraf een schatting te geven hoe duur een laboratoriumonderzoek voor uw huisdier zal uitvallen. Dat ligt bijvoorbeeld aan het type onderzoek dat nodig is en hoe lang het duurt. En hoeveel testen er nodig zijn om een precieze diagnose te stellen.

Vergoeding laboratoriumonderzoek voor uw huisdier

De Dierenverzekering van InShared vergoedt de medische kosten van een laboratoriumonderzoek. Wel moet u rekening houden met de maximale vergoeding die u heeft gekozen. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000. Goed om te weten: is er laboratoriumonderzoek nodig in verband met ziektes of aandoeningen die verzekerd zijn op de aanvullende dekkingen? Dan wordt dit onderzoek alleen vergoed als u die aanvullende dekking heeft afgesloten.

Eigen bijdrage

U betaalt altijd een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

De juiste zorg voor uw hond of kat kan een aardig prijskaartje hebben. Dat is waarom een dierenverzekering zo fijn is. Benieuwd wat er nog meer allemaal verzekerd is met onze Dierenverzekering? Lees dan onze voorwaarden en bereken uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?