undefined

Microbiologisch onderzoek huisdier

Microbiologisch onderzoek wordt vaak bij huisdieren uitgevoerd om te kijken naar de micro-organismen in het lichaam van het dier. Denk aan bacteriën, virussen of schimmels. Zo kan er gezien worden of er infecties of ziektes aanwezig zijn en wat er nodig is om uw hond of kat weer gezond te maken.

Wat betekent een microbiologisch onderzoek voor uw huisdier?

Er zijn verschillende manieren om microbiologisch onderzoek bij uw dierenvriend uit te voeren. Door bijvoorbeeld een beetje bloed, urine of ontlasting van het dier af te nemen kan dit op kweek worden gezet. Dat wordt daarna onder een microscoop bekeken, waarmee de dierenarts ziet welke micro-organismen er aanwezig zijn. Ook zijn er speciale tests om specifieke ziektes of infecties op te sporen.

Kosten microbiologisch onderzoek huisdier

Hoeveel microbiologisch onderzoek kost, valt niet goed vooraf te zeggen. Dat ligt namelijk aan verschillende dingen. Kan de dierenarts zelf het onderzoek uitvoeren of moet een speciaal laboratorium het microbiologisch onderzoek uitvoeren? Als u niet voor verrassingen wil komen te staan, vraag dan vooraf aan uw dierenarts wat de kosten van het onderzoek zijn.

Vergoeding microbiologisch onderzoek voor uw huisdier

Met onze Dierenverzekering zijn de kosten voor microbiologisch onderzoek verzekerd. De maximale vergoeding hangt wel af van de maximale vergoeding die u heeft gekozen. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage microbiologisch onderzoek bij huisdier

Voor de kosten van microbiologisch onderzoek betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Uw hond of kat verdient natuurlijk altijd goede zorg, maar dat kan aardig in de papieren lopen. Daarom is een goede dierenverzekering onmisbaar. Benieuwd voor welke kosten u zich nog meer kunt verzekeren? Bekijk de voorwaarden van onze Dierenverzekering om te zien hoe u precies verzekerd bent en bereken direct online uw premie.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?