undefined

Narcose huisdier

Narcose is een medische behandeling waarbij een dier in slaap wordt gebracht om pijn te verminderen tijdens medische ingrepen of onderzoeken. Dit kan nodig zijn voor bijvoorbeeld een operatie, tandheelkundige behandeling of röntgenfoto's.

Wat betekent een narcose voor uw huisdier?

Voordat uw hond of kat onder narcose gaat, voert de dierenarts een aantal tests uit. Zo wordt gekeken of het dier gezond genoeg is om de behandeling te ondergaan. Ook geeft de dierenarts uitleg over de risico's en mogelijke bijwerkingen van de narcose.

Tijdens de narcose wordt uw huisdier in de gaten gehouden. Is de behandeling klaar, dan wordt uw hond of kat vaak eerst nog naar een uitslaapkamer gebracht. Zodra alles oké is, mag uw maatje mee naar huis. Die kan nog wel suffig zijn, dus geef uw huisdier de tijd om bij te komen. En volg daarin het advies van de dierenarts op.

Kosten narcose huisdier

De kosten van narcose bij een huisdier kunnen aardig verschillen. Dat ligt bijvoorbeeld aan de leeftijd, algemene gezondheid en het gewicht van uw huisdier. Ook het type en de duur van de narcose spelen een rol. U kunt rekenen op een bedrag tussen de € 50 en € 150, met soms uitschieters naar boven. Uw dierenarts kan u vooraf meer vertellen over de kosten.

Vergoeding narcose voor uw huisdier

Met de Dierenverzekering van InShared worden de kosten voor narcose als onderdeel van een verzekerde behandeling vergoed. Wel moet u rekening houden met de maximale vergoeding die u heeft gekozen. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000. Goed om te weten: is er een narcose nodig in verband met ziektes of aandoeningen die verzekerd zijn op de aanvullende dekkingen? Dan wordt dit onderzoek alleen vergoed als u die aanvullende dekking heeft afgesloten.

Eigen bijdrage

Voor de verzekerde medische kosten die wij vergoeden geldt altijd een eigen bijdrage van 20%. De eigen bijdrage is het percentage van de verzekerde kosten dat u zelf betaalt.

Dierenverzekering

Voordat uw hond of kat onder narcose gaat, zijn daar vaak al allerlei onderzoeken aan vooraf gegaan. Gelukkig bent u met onze Dierenverzekering ook voor heel veel medisch noodzakelijke kosten verzekerd. Naadje van de kous weten? In onze voorwaarden leest u meer. En het bereken van uw premie is op onze website zo gepiept!

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?