undefined

Ontlastingsonderzoek huisdier

Hoge nood(zaak): als de ontlasting van uw huisdier er anders uitziet dan normaal, is een ontlastingsonderzoek een goed idee. Zo kan de dierenarts ontdekken welke problemen er zijn en wat er nodig is om uw hond of kat weer gezond te krijgen.

Wat is een ontlastingsonderzoek voor uw huisdier?

Bij een ontlastingsonderzoek kan uw dierenarts zelf de ontlasting van uw huisdier onderzoeken of wordt het opgestuurd naar het laboratorium. De ontlasting wordt dan onderzocht op dingen zoals wormen, bacteriën en andere ziektekiemen. Ook komt het wel eens voor dat de dierenarts een endoscopie uitvoert.

Meestal zal een dierenarts aan u vragen om de ontlasting van uw huisdier langs te brengen. Dat kan gewoon in een zakje zitten en gelukkig is een klein beetje vaak al genoeg. Zorg wel dat er zo min mogelijk aarde of kattenbakvulling aan de ontlasting zit.

Dit is een algemene uitleg van een ontlastingsonderzoek bij een hond of kat. Wilt u specifieke informatie? Neem dan contact op met uw dierenarts.

Kosten ontlastingsonderzoek huisdier

Het is lastig om te zeggen hoeveel de kosten van een ontlastingsonderzoek voor huisdieren zijn. Zo zit er namelijk een ander prijskaartje aan ontlastingsonderzoek door uw dierenarts dan door een laboratorium. Ook ligt het eraan naar welke ziekte er onderzoek wordt gedaan.

Vergoeding ontlastingsonderzoek voor uw huisdier

Met de Basisdekking van onze Dierenverzekering vergoeden we de kosten van ontlastingsonderzoek als dat medisch noodzakelijk is. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000. Als een rustgevende prik of narcose nodig is om deze onderzoeken uit te voeren, dan is dit ook gedekt.

Goed om te weten: is er ontlastingsonderzoek nodig in verband met ziektes of aandoeningen die verzekerd zijn op de aanvullende dekkingen? Dan wordt dit onderzoek alleen vergoed als u die aanvullende dekking heeft afgesloten.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van een ontlastingsonderzoek betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Een ontlastingsonderzoek kan veel duidelijk maken, maar er zijn nog veel meer onderzoeken waardoor duidelijk wordt wat uw huisdier mankeert. Ook dan is het fijn goed verzekerd te zijn. Bekijk onze Dierenverzekering om te zien wat er allemaal mogelijk is bij het verzekeren van uw huisdier.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?