undefined

Opname en verpleging huisdier

Soms is uw huisdier zo ziek, dat opname en verpleging het beste is om weer gezond te worden. Bijvoorbeeld als uw hond of kat na een operatie moet herstellen. Of omdat er gekeken moet worden wat de reactie is op nieuwe medicijnen.

Wat betekent opname en verpleging voor uw huisdier?

Net zoals bij mensen is het voor huisdieren soms beter om opgenomen te worden. Dat kan bij de praktijk van uw dierenarts zelf zijn of in een speciaal dierenziekenhuis. Tijdens een opname wordt uw dier goed in de gaten gehouden. Gaat het niet zo goed, dan kan er door de verpleging en dierenarts snel ingegrepen worden.

Dat uw huisdier opgenomen is, betekent niet dat u uw viervoeter niet kan bezoeken. Veel dierenartsen moedigen het aan dat u langskomt om even te knuffelen met uw hond of kat. Dat vindt uw huisdier namelijk ook fijn! Bel wel even voordat u langskomt.

Goed om te weten: dit is een algemene uitleg van opname en verpleging voor uw huisdier. Heeft u specifieke vragen over uw situatie? Bespreek die dan met uw dierenarts.

Kosten opname en verpleging huisdier

Het is lastig om een kostenplaatje op te maken voor opname en verpleging van uw huisdier. Het ligt er bijvoorbeeld aan waar uw hond of kat last van heeft. Ook de locatie waar uw huisdier behandeld wordt, speelt een rol in de kosten.

Vergoeding opname en verpleging voor uw huisdier

De Basisdekking van de Dierenverzekering van InShared vergoedt de kosten voor opname en verpleging als dit medisch noodzakelijk is . Ook de kosten voor dwang- en sondevoeding worden tijdens deze periode vergoed. Maar let op: opname en verpleging in een dierenkliniek wordt voor maximaal 7 dagen vergoed. En hoeveel van de kosten verzekerd zijn, ligt aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van opname en verpleging van uw huisdier betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Met onze Dierenverzekering bent u dus goed verzekerd als opname en verpleging nodig is voor uw hond of kat. Maar daar blijft het niet bij, want we bieden voor nog veel meer dekking. Meer weten over onze Dierenverzekering? Bekijk dan alle voorwaarden of sluit direct een verzekering af voor uw huisdier.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?