undefined

Radiotherapie huisdier

Als blijkt dat uw huisdier kanker heeft, dan staat uw wereld waarschijnlijk helemaal op z’n kop. Dat is heel begrijpelijk, want u geeft natuurlijk ontzettend veel om uw maatje. Het is dan ook enorm schrikken. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere manieren om kanker bij huisdieren te bestrijden. Daarvan is radiotherapie 1 van de opties, ook wel bekend als bestraling. Hiermee kan de kwaliteit van het leven van uw huisdier stabiel worden gehouden en uiteindelijk hopelijk worden verbeterd.

Wat betekent radiotherapie voor uw huisdier?

Tijdens het bestralen wordt er een straling gericht naar de plek van de tumor gestuurd. Op die plek wordt weefsel, en daarmee ook de tumor, gedood. Uw huisdier moet stilliggen op een operatietafel terwijl dit gebeurt. Vaak wordt er gebruikgemaakt van een tijdelijke verdoving, zodat uw hond of kat rustig blijft. Afhankelijk van het soort tumor kunt u kiezen voor verschillende behandelmethodes. Vaak zijn er meerdere afspraken nodig voordat de bestraling (genoeg) effect heeft. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor kleine doseringen van bijvoorbeeld 16 behandelingen in 4 weken tijd. Dit kunt u altijd overleggen met uw dierenarts.

Vaak hebben dieren minder last van radiotherapie in vergelijking met mensen, dus dat is een voordeel. Maar uw huisdier kan wel last krijgen van misselijkheid of moeheid. Dit zal uw dierenarts allemaal met u bespreken.

Kosten radiotherapie huisdier

Het verschilt per dierenarts of -kliniek wat de kosten zijn van radiotherapie. De kosten lopen ook ontzettend uiteen, omdat er soms heel veel behandelingen nodig zijn en het eraan ligt welk soort kanker uw huisdier heeft. Over het algemeen moet u rekening houden met duizenden euro’s. Met het afsluiten van een dierenverzekering kunt u hoge kosten voorkomen.

Vergoeding radiotherapie voor uw huisdier

Met onze aanvullende module ‘Behandeling van kanker’ vergoedt InShared tot maximaal € 2.000 per jaar voor de medische kosten van radiotherapie. Dit geldt ook voor de kosten van ondersteunende behandelingen. Denk aan kosten voor bloedonderzoek, narcose, bewaking en medicatie. De radiotherapie moet onderdeel zijn van een behandeling tegen kanker. Verder vergoeden wij de behandeling alleen als deze echt nodig is. De specialist die uw huisdier behandelt, bepaalt of dat zo is.

Eigen bijdrage

Bij InShared zijn de kosten voor radiotherapie verzekerd onder de aanvullende module ‘Behandeling van kanker’. U betaalt een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Huisdierverzekering

Bovenstaande is een samenvatting van onze dekking. Hoe u precies bent verzekerd staat in onze voorwaarden. Hier vindt u ook de overige vergoedingen die binnen onze Huisdierenverzekering passen.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?