undefined

Röntgenfoto huisdier

Met een röntgenfoto maakt de dierenarts een foto van de binnenkant van het lichaam van uw huisdier. Dit is gelukkig een vrij eenvoudige behandeling, maar wel eentje waar de dierenarts veel aan heeft.

Wat betekent een röntgenfoto voor uw huisdier?

Met een röntgenfoto kan een dierenarts heel veel zien. Niet alleen tanden, botten en organen zijn te bekijken, ook spieren en vet komen goed in beeld op een röntgenfoto. Er moet een speciale röntgenmachine aan te pas komen om foto’s te maken. Sommige huisdieren vinden dat best spannend. Dan kan het zijn dat de dierenarts uw hond of kat een kalmerend middel geeft. En heel soms kan uw huisdier onder narcose worden gebracht. Zodra uw huisdier er klaar voor is, wordt er met de machine een beetje röntgenstraling door het lichaam gestuurd. Staat alles er goed op? Dan gaat de dierenarts kijken wat er aan de hand is. Het kan ook zijn dat een radioloog de foto nog verder moet beoordelen.

Nu is dit een algemene uitleg over een röntgenfoto. Heeft u een specifieke vraag? Stel die dan aan een dierenarts.

Kosten röntgenfoto huisdier

Het is lastig om een specifiek bedrag te geven voor het maken van een röntgenfoto. Hoe groot is uw huisdier, is er sprake van spoed en moet een radioloog naar de foto kijken? Het maken van een röntgenfoto kost vaak ongeveer € 100, maar hou er dus rekening mee dat dit kan oplopen.

Vergoeding röntgenfoto voor uw huisdier

Met de Basisdekking van onze Dierenverzekering bent u verzekerd voor de kosten van een röntgenfoto. Wel ligt het aan de maximale vergoeding die u heeft gekozen hoeveel er is verzekerd. U kunt bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000, € 4.000 of € 6.000.

Eigen bijdrage

Voor de kosten van een röntgenfoto betaalt u een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat u van de verzekerde kosten zelf 20% moet betalen.

Dierenverzekering

Naast de kosten voor een röntgenfoto van uw huisdier vallen er nog veel meer behandelingen onder de dekking van onze Dierenverzekering. Ontdek waar u nog meer voor verzekerd bent en bereken eenvoudig uw premie. Zo zorgt u ervoor dat uw huisdier de allerbeste zorg krijgt.

Dieren­verzekering afsluiten

Welke vergoeding zoekt u?